ВестиКосовоСрбија

Брнабић на брифингу у Бриселу говорила о ситуацији на КиМ и европској перспективи Србије

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је током брифинга у организацији Центра за европске политике информисала све о последњим дешавањима на Косову и Метохији, као и о свеукупној безбедносној ситуацији у последње две године.

“Радни дан започела сам у Бриселу, где сам одржала брифинг у Центру за европске политике на тему чланства у Европској унији у новој ери и перспективи Србије. Информисала сам бројне чланове цивилног друштва и невладиних организација у Бриселу о европском путу Србије и актуелним реформама. Такође сам детаљно информисала све о последњим дешавањима на Косову у Метохији као и о свеукупној безбедносној ситуацији у последње две године. Насиље и репресија над Србима и осталим неалбанским становништвом на Косову и Метохији је неприхватљива”, написала је Брнабић на Инстаграму.

Истакла је да зна колико је Србија напорно радила, колико је тога постигла и шрта ће све урадити у времену испред нас и додала да је Србија у многим аспектима већ сада једнако спремна као својевремено земље чланице ЕУ, које су примљене током последњег проширења.

“Све што смо урадили, урадили смо због наших грађана и у циљу побољшања њиховог животног стандарда, не због пуког испуњавања норми за пријем у ЕУ. Путовање је некада једнако важно као и сама дестинација, тако да се надам да ће све реформе које смо спровели бити препознате на прави начин”, написала је Брнабић.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон