VestiKosovoSrbija

Brnabić na brifingu u Briselu govorila o situaciji na KiM i evropskoj perspektivi Srbije

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je tokom brifinga u organizaciji Centra za evropske politike informisala sve o poslednjim dešavanjima na Kosovu i Metohiji, kao i o sveukupnoj bezbednosnoj situaciji u poslednje dve godine.

„Radni dan započela sam u Briselu, gde sam održala brifing u Centru za evropske politike na temu članstva u Evropskoj uniji u novoj eri i perspektivi Srbije. Informisala sam brojne članove civilnog društva i nevladinih organizacija u Briselu o evropskom putu Srbije i aktuelnim reformama. Takođe sam detaljno informisala sve o poslednjim dešavanjima na Kosovu u Metohiji kao i o sveukupnoj bezbednosnoj situaciji u poslednje dve godine. Nasilje i represija nad Srbima i ostalim nealbanskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji je neprihvatljiva“, napisala je Brnabić na Instagramu.

Istakla je da zna koliko je Srbija naporno radila, koliko je toga postigla i šrta će sve uraditi u vremenu ispred nas i dodala da je Srbija u mnogim aspektima već sada jednako spremna kao svojevremeno zemlje članice EU, koje su primljene tokom poslednjeg proširenja.

„Sve što smo uradili, uradili smo zbog naših građana i u cilju poboljšanja njihovog životnog standarda, ne zbog pukog ispunjavanja normi za prijem u EU. Putovanje je nekada jednako važno kao i sama destinacija, tako da se nadam da će sve reforme koje smo sproveli biti prepoznate na pravi način“, napisala je Brnabić.

Izvor: T a n j u g

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button