ВестиКосово

Регионална команда Кфора Запад завршила вежбу „Платинум Сабља 2024“

Регионална команда Запад мисије КФОР коју предводи НАТО закључила је данас (22. маја 2024.) вежбу „Платинум Сабља 2024“ у близини аеродрома Ђаковица. У вежби је учествовало неколико јединица КФОР-а, укључујући турски оперативни резервни батаљон, батаљон авијације и батаљон обавештајног осматрања и извиђања. Изведене су различите заједничке активности, укључујући кордон и претрагу, процедуре медицинске евакуације и управљање ваздушним простором.
„Завршетак вежбе „Платинаста сабља 2024“ представља значајно достигнуће у нашим непрекидним напорима да одржимо безбедно и безбедно окружење за све заједнице које живе на Косову, под нашим мандатом УН, захваљујући одличној посвећености и професионализму који су показали сви учесници“, рекао је командант мисије КФОР-а коју предводи НАТО, генерал-мајор Озкан Улуташ.
#КФОР наставља да спроводи свој мандат – заснован на Резолуцији Савета безбедности УН 1244 из 1999. године – да обезбеди безбедно и безбедно окружење за све заједнице које живе на Косову и слободу кретања, у сваком тренутку и непристрасно. КФОР је трећи безбедносни одговор, после Косовске полиције и мисије владавине права ЕУ (ЕУЛЕКС), респективно, са којима радимо у блиској сарадњи.
Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон