Србија

Брнабић: Опозиција у Србији за догађаје на КиМ оптужује Вучића, а аболира Куртија

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да ће Србија због најновијих догађаја на КиМ захтевати одржавање седнице Савета безбедности УН и навела да опозиција и опозициони медији у Србији за ситуацију окривљују председника Србије Александра Вучића, а аболирају премијера привремених приштинских интитуција Аљбина Куртија, коме је главни циљ етничко чишћење КиМ.

„Седница Савета безбедности и даља борба за наш народ на КиМ неће бити лака и ја могу да разумем шта ради Курти, али не могу да схватим зашто нема оштрије реакције међународне заједнице, а посебно ме забрињава што у Београду и централној Србији постоје одређене политичке опције и медији који се труде да покушаје етничког чишћења КиМ искористе за борбу против Александра Вучића. Такође, и да сваки пут када Курти уради нешто овако и доведе до даље ескалације да то искористе да са једне стране аболирају потезе Куртија да би за то оптужили Александа Вучића“, рекла је она гостујући на ТВ Прва.

Истакла је да је синоћ морала да реагује на, како је рекла, бруталне и непатворене лажи које шире Шолакови медији који, како је навела, доводе разне аналитичаре и дипломате који аболирају Куртија и оптужују Вучића и говоре да је ово што се дешава део Охридског споразума.

„Сви у Европској унији су рекли да ово никада није било ни предмет консултација, а камоли да је нешто договорено“, рекла је Брнабић и додала да укидање динара на Косову и Метохији није разматрано у дијалогу. 

Према њеним речима, опозиција у Београду и опозициони медији не само да оптужују Београд и председника Србије Александра Вучића, већ аболирају Аљбина Куртија.

„То не ради ни Немачка, ни Америка, ни Велика Британија, ни нико у свету, само наша, нажалост наша опозиција и наши опозициони медији“, рекла је Брнабић.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон