Србија

Брнабић: Власт у Србији нема никакав утицај на судство,наставићемо да тражимо правду

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да не може да коментарише судску пресуду о ослобађању оптужених за убиство новинара Славка Ћурувије али да јој је, како је рекла, бескрајно жао због тога и да ће не као премијерка, већ као грађанка Србије наставити да тражи правду.

Истакла је, такође, да власт у Србији нема никакав утицај на судство, али да ће наставити да тражи правду и да инсистира да се нађе ко је био налогодавац, а ко убица Славка Ћурувије. 

,,Бранка Прпа је била сведок одбране у овом процесу и она је рекла „не, нису ово убице“. Како мислите да има неки судија да након тога каже да јесу. Прпа је била једини очевидац“, рекла је премијерка за ТВ Прва.

Навела је, такође, да жели да подсети, како је рекла, све душебрижнике који данас поново криве Александра Вучића, да је суђење поводом убиства Славка Ћурувије почело 2015. године, када је Вучић био премијер и запитала зашто раније власти нису урадиле ништа да открију Ћурувијине убице.

,,Зар то тада није било лакше, када је од убиства било прошло мање времена. Имали су све механизме у рукама и нису покренули никакав поступак. Ми немамо никакав утицај на судство и правосуђе у Србији јер су они независни, а оне који ће данас да кажу да је правосудје наше и да га ми контролишемо желим да подсетим на само један твит да се види како дијаметралне ставове износе“, рекла је она.

У прилог томе навела је да се председник Странке слободе и правде Драган Ђилас хвали како судство све суди у његову корист и да је добио 132 пресуде против СНС политичара и њихових медија.

,,Па, је ли онда ово наше или независно судство“, запитала је Брнабић.

Извор: Т а н ј у г ; фото: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон