КосовоКултура

Изложба ‘Златно перо Београда’ у уторак у Косовској Митровици

Факултет уметности Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, захваљујући сарадњи са Удружењем ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије, приказаће у уторак у својој галерији у Косовској Митровици изложбу 52. Златно перо Београда – 17. Међународни бијенале илустрације 2023.

Изложбу илустрације Златно перо Београда основали су УЛУПУДС и Раднички универзитет Ђуро Салај 1959. године. Ова изложба је најстарија и једна је од најзначајнијих УЛУПУДС-ових манифестација.

Изложба 52. Златно перо Београда (17. Међународни бијенале илустрације) одржана је у децембру 2023. године у Конаку кнегиње Љубице у Београду. 

Уметнички савет радио је у саставу: Давид Вартабедијан, графичар и илустратор, Славко Крунић, сликар и илустратор, Слободан Јовановић, виши кустос Музеја примењених уметности, Горан Тадић, графички дизајнер и илустратор, Петар Меселџија, илустратор и Весна Лакићевић Павићевић, историчарка уметности. 

Они су селектовали 122 уметника из земље и иностранства (Словенија, Велика Британија, САД, Швајцарска, Иран), а део те селекције биће приказан у Галерији Факултета уметности у Косовској Митровици.

Кустос изложбе је Давид Вартабедијан, који је и највише заслужан што изложба гостује у Косовској Митровици.

Отварање изложбе је у уторак 27. фебруара у 19 часова.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон