Косово

Данијела Вујичић изабрана за председницу Одбора за КиМ

У Скупштини Србије у току је формирање радних тела, односно скупштинских одбора, међу којима је и Одбор за Косово и Метохију. Од данас ће на његовом челу бити посланица посланичке групе „Александар Вучић – Србија не сме да стане“ Данијела Вујичић.

Данијела Вујичић је захвалила свима који су, како је рекла, у њој препознали неког ко ће конструкивно водити седнице Одбора, додајући да она на питање КиМ гледа на прагматичан начин, јер живи на тој територији.

Она је додала да ће уважити сваког саговорника и поручила опозицији да им „никада неће забранити да говоре“, али да постоји разлика у мишљењима власти и опозиције да ли се питање КиМ третира као дневно-политичко питање или као државно питање.

За заменика председника Одбора за КиМ изабран је Александар Павић са листе „Ми – глас из народа Бранимир Несторовић“.

Претходно је опозициони посланик Срђан Миливојевић рекао да треба да се говори о догађајима у Бањској, а посланик Странке слободе и правде Борко Стефановић да има много тема о којима одбор треба да расправља, између осталог, и о ситуацији са Саветом Европе и преговарачком процесу.

Вујичићева је рекла да је боли то што се Срби на КиМ криминализују на овај или онај начин, додајући да се то само може чути од опозиције и од Приштине.

„Нећете чути од Албанаца да је неко осудио упад РОСУ на северу покрајине или да је неко напао Куртија због тога што је неко пуцао на дете у Штрпцу“, рекла је Вујичић.

Милован Дрецун је више година био на челу скупштинског Одбора за Косово и Метохију.

Посланица са листе „Александар Вучић – Србија не сме да стане“ Сандра Божић изабрана је јуче за председницу скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове, док је за председника Одбора за административна питања изабран посланик исте листе Миленко Јованов.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон