УнцатегоризедКултураНасловна

Деца са Косова и Метохије, учесници Фестивала Царски гласови у посети Канцеларији за КиМ

Учесници Фестивала Царски гласови, који се вечерас одржава у Центру за културу „Влада Дивљан“ у Београду, данас су били у посети Канцеларији за Косово и Метохију где их је дочекала помоћница директора Канцеларије Милена Парлић, која им је пренела поздраве директора Канцеларије Петра Петковића и истакла да ће Канцеларија увек помоћи и подржати младе таленте, као и манифестације које на прави начин негују традицију и културу.

„Канцеларија за КиМ је ваша друга кућа, врата ове Канцеларије ће увек бити отворена за вас. Култура и рад са децом су од немерљивог значаја и зато желим да се захвалим и Златку Стојановићу, као и свим оним људима који су радили са децом на овој организацији. Ви негујете традицију и културу, као и исконске вредности српског народа са Косова и Метохије и то заиста нема цену. То што ви радите, што чувате од заборава наше историјско, вишевековно стваралаштво кроз изворну музику је нешто што је од немерљивог значаја. Канцеларија ће се потрудити, заједно са Министарством културе да увек будемо ту уз вас. Надам се да ће оваквих концерата бити још више и да ће и у Београду имати слуха да на прави начин доживе нашу јужну српску покрајину“, рекла је помоћница директора Канцеларије за КиМ Милена Парлић.

У току предходних пар дана, талентовани млади извођачи са Косова и Метохије имали су прилике да присуствују и утакмици на Партизановом стадиону, позоришној представи у Академији 28, да посете Радио Београд и РТС. Да напоменемо да су улазнице за вечерашњи концерт све распродате.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон