ВестиКосовоНасловна

Општина Штрпце: Ново руководство Ски центра Брезовица ради искључиво по налогу Приштине и против интереса грађана и радника

Прошла година била је пуна изазова, углавном политичких, али је општина Штрпце упркос свим опструкцијама које су долазиле од стране режима у Приштини, успела да реализује све инфраструктурне планиране пројекте и да у доброј мери заштити интересе грађана Штрпца, закључак је састанка руководства те општине.

Како се наводи у саопштењу, наглашено је да се још једном најоштрије осуђују одлуке централне власти у Приштини да се не дозволи санитарна сеча шума и самим тим обезбеђивање дрва за огрев, те да је та одлука допринела великом узнемирењу грађана општине Штрпце.

Констатовано је да је политичком одлуком Борда Косовске агенције за приватизацију, а по налогу Кабинета премијера Косова, смењен Управни одбор Ски центра Брезовица и директор Петар Симић и да је постављено ново руководство, политички Управни одбор и в.д. директора, који раде и делују искључиво по налогу које долази из Приштине и против интереса грађана општине Штрпце и посебно радника који у Ски центру раде деценијама.

Констатовано је да је ново руководство за кратко време показало да ће бити само марионете и да ће зарад личних интереса дозволити све оно што је у ранијем периоду било незамисливо и што је противно интересима грађана општине Штрпце и велике већине радника Ски центра.

Тако је донета одлука да се једном бизнисмену из Приштине у руке корак по корак предају ресурси Ски центра, почевши од ресторана до рекламног простора и то истом оном бизнисмену Б. М. који је својим деловањем и покушајем бесправне градње у селу Севце показао своје намере и да је ту да ради и делује против интереса грађана општине Штрпце, наводи се.

Присуство тог бизнисмена данас на састанку, како се додаје, доказује и потврђује намере процеса који спроводи већи део УО и в.д. директора по директиви режима у Приштини, са врло јасним циљевима.

“Поставља се и питање како је могуће да је онај који је први ”скакао” у реку да уклони нелегално постављене цеви на протесту маја месеца 2022. године, сада тај који најближе сарађује са оним против кога је протествовао. Још важније питање које данас руководоство Општине Штрпце поставља јесте, какве ингеренције има Министарство за заједнице и повратак у Ски центру Брезовица и сазива састанке о управљању Ски центром? Како је могуће да један саветник нелегалног и нелегитимног министра за заједнице и повратак одређује руководству и радницима Ски центра како ће да радити? Ко је том истом саветнику дао бесплатне ски пасеве да дели и управља њима како и кад хоће? На основу ког закона ово Министарство за повратак делује на делу територије општине Штрпце док се у повратничким срединама пљачкају и пале куће повратника”, наводи се у саопштењу.

“И док је број повратника на Косово од кад је на челу министарства нелегитимни и нелегални министар Рашић нула”, истиче се у саопштењу, то министарство ”приватизује” Ски центар Брезовицу.

“Зато је данас Ски центар у хаосу, без икаквог реда, са често искљученим камерама које надлгедају наплату карата са жичаре и уз још много неправилности које ће тек ”изаћи на светло дана” и о којој ће читава јавност да зна”, поручују.

Општина Штрпце позвала је представнике међународне заједнице да реагују и зауставе овакво деловање са политичком позадином и са циљем деловања који је супротан интересима грађана општине Штрпце.

Подсећају да је сво земљиште на Ски центру Брезовица земљиште које је у власништву Општине Штрпце и њених грађана и да ће се Општина Штрпце свим правним и демократским средствима борити да своју имовину и своја права заштити.

“На крају позивамо оне који су постављени од стране режима у Приштини, како у Управном одбору тако и за в.д. директора или новоизбраног директора, да добро размисле шта раде и какве и у чијем интересу одлуке доносе, јер ће једном морати да одговоре на питања које ће бити постављена услед оваквог штетног деловања. Грађани и Општина Штрпце ће наставити да се заједничким снагама, демократским средствима, боре против свега оног што није у нашем интересу”, наводи се у саопштењу.

Извор: Радио Митровица север

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон