Косово

Ђедовић Хандановић: Сви наши грађани на северу КиМ могу да рачунају на своју државу

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић изјавила је да ће држава Србија наставити да помаже нашим грађанима на северу Косова и Метохије и обезбеђује им сигурно снабдевање електричном енергијом. Сви наши грађани на северу наше покрајине могу да рачунају на своју државу, истакла је Ђедовић Хандановић.

Грађани на северу КиМ треба да буду сигурни и да знају да „Електросевер“ и „Електропривреда Србије“ стоје иза њих и да ће им стабилно испоручивати електричну енергију, рекла је Ђедовић Хандановић за ТВ Пинк.

“Потребно нам је поверење грађана, циљ је да знају да могу да рачунају на своју државу, као што је то био случај и у прошлости. Грађани на северу Косова и Метохије добијају дезинформације које не долазе из Београда или „Електросевера“ и нема истине у томе што им се пласира. Има техничких изазова у спровођењу споразума о енергетици, првенствено у вези са бројилима која су углавном стара, а негде их и нема, али све ћемо решити заједничким снагама”, рекла је Ђедовић Хандановић.

Наводи да уговори за снабдевање електричном енергијом треба да постоје и то је предвиђено споразумом о енергетици, а „Електропривреда Србије“ даје сву подршку „Електросеверу“ да спроведе тај споразум.

“Додатни изазов је број ангажованих запослених на терену, а екипе из ЕПС су свакодневно на северу Косова и Метохије заједно са запосленима из ‘Електросевера’”, каже Ђедовић Хандановић.

Гостујући на ТВ Пинк министарка рударства и енергетике је објаснила да је ЕПС урадио докапитализацију „Електросевера“ и уложио капитал у ту компанију да може да се развија, а да имплементацију споразума о енергетици будно надгледају све стране амбасаде на Косову и Метохији.

Извор: ТВ Пинк

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон