KulturaLokalneNaslovna

Dom kulture Gračanica: Peta dečija književna radionica ,,Čuvam jezik, lepo pišem“

Peta dečija književna radionica „Čuvam jezik, lepo pišem“,  koja ima za cilj da se talentovana deca usmeravaju ka čuvanju srpskog jezika i pisanju književnih dela, organizuje se  od 15. do 21. novembra, navedeno je na Fejsbuk stranici Doma kulture  Gračanica.

,,Na radionici će učestvovati učenici osnovnih škola uzrasta od 10 do 15 godina, a cilj ove škole, je da se deci približi ljubav prema poeziji, čitanju i pisanju.

Tokom njenog trajanja učenici će razvijati kulturu pismenog izražavanja, maštovitost, talenat i kreativnost, a svoje umeće pisanja predstaviće na kraju radionice čitajući svoje radove“, naglašeno je u objavi.

Dodaje se da su polaznici radionice  učenici osnovnih škola na teritoriji Opštine Gračanica, koja imaju sklonost ka pisanju i vole književnost, sa kojima će raditi predavači, istaknuti književnik i urednik časopisa „Brankovina“ Aca Vidić i pisac za decu i odrasle Branko Stevanović.

Radionica se otvara  u sredu, 15. novembra, u 12 časova, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Vlade Srbije. 

Izvor: Dom kulture Gračanica

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button