ВестиКосовоЛокалнеНасловна

ДРЦ и Општина Грачаница потписали меморандум за нови пројекат

Кроз пројекат „Емповер Хер“ општина Грачаница ће заједно са организацијом ОПЕА и Данским саветом за избеглице (ДРЦ)  радити на оснаживању жена и девојака на територији општине Грачаница.

Представници ове организације која ће бити имплементатор пројекта потисали су данас меморандум са председницом општине Грачаница проф. др Љиљаном Шубарић о почетку реализације пројекта.

Пројекат се бави промовисањем репродуктивног здравља жена и јачањем родне равноправности за жене из ромске, ашкалијске и египћанске заједнице. Осим у Грачаници Дански савет ће овај пројекат спроводити и у општинама Липљан и Косово Поље.

Пројектом  је предвиђено одржавање предавања и радионица, одржавање обука за оснаживање жена у лидерству, јачање родне равноправности, помоћ деци из ових заједница у образовању, јачање приступа систему здравствене заштите и још низ активности у јачању друштвене улоге жена из ромске, ашкалијске и египћанске заједнице.

Потписивању меморандума у име општине Грачаница присуствовали су и директор општинског одељења за економски развој Небојша Миловановић и саветник за мањинске заједнице Газмен Салијевић.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон