КосовоНасловна

Две породице Ађанчић у Бабином Мосту добиће нову кућу захваљујући Канцеларији за КиМ

Две породице Ађанчић у Бабином Мосту добиће нову, двоспратну кућу, која ће им бити изграђена средствима Канцеларије за Косово и Метохију.

Породице Ађанчић требало је данас да обиђе помоћница директора Канцеларије за КиМ Јелена Стојковић, али су јој приштинске институције забраниле улаз на Косово.

„Такви поступци не могу да зауставе нашу помоћ, коју пружамо овдашњем народу и без обзира на такав вид репресије ми смо свакодневно на терену са нашим народом“, истакао је Горан Данчетовић, председник Привременог органа општине Обилић.

Данчетовић наводи да су у питању две трочлане породице, које су до сада живеле у импровизованом објекту, који није био погодан за становање.

„Услови у том објекту су били неадекватни, па је Привремени орган општине Обилић у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију донео одлуку да се њима изгради породична кућа на два спрата, где ће обе породице добити по један спрат“, истакао је Данчетовић и додао да се нада да ће кућа бити завршена до краја године.

„Желимо да изразимо велику захвалност Канцеларији за КиМ и Привременом органу општине Обилић што ће нам створити боље услове за живот. То је веома значајно за наше породице“, истакао је Игор Ађанчић.

Кућа породице Игора Ађанчића, самохраног оца двојице синова, и Борка Ађанчића који живи са супругом и сином, имаће 124 квадрата и биће завршена до краја године.

Канцеларија за Косово и Метохију обезбедила је адекватну помоћ и за породицу Радојице Милића у Племетини, која је опљачкана пре десет дана.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон