Култура

Јевтић: Изузетно успешна година за Галерију Дома културе у Грачаници

У Галерији Дома културе у Грачаници синоћ је одржана завршна изложба у овој години. Изложбом студената Факултета уметности приштинског Универзитета затварамо ову 2023.годину, која је за Галерију Дома културе била и више него успешна, јер су сваког месеца организоване по једна изложба, истакао је гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница Небојша Јевтић, уредник Галерије Дома културе у Грачаници.

„Синоћна изложба, као и многе претходне, протекла је веома успешно. Било је пуно посетилаца и јако смо задовољни што смо управо њоме затворили ову радну годину. Година, која је на измаку, за нас је била изузетно успешна, јер смо у њој остварили све планове које смо зацртали“, казао је Јевтић.

Поред изложби, Галерија је организовала и две традиционлане ликовне колоније, које су од пре пар година међународног карактера јер поред наших, на њима су учествовали и страни сликари.

„Успешно смо и ове године организовали Видовданску, као и ликовну колонију „Јесен у Призрену“, а као и претходних година сликама насталим на јесењој колонији обележићемо мартовски погром“, нагласио је Јевтић.

Јевтић је истакао да у наредној години наше суграђане очекује много различитих  изложби, међу којима ће бити и изложба графичара Николе Илића и изума Николе Тесле.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон