Косово

Ељшани: Од 10. маја примљено 128 захтева за замену возачких дозвола

Директор Косовске полиције за регион Север Ветон Ељшани изјавио је да је од 10. маја, од када је Министарство унутрашњих послова Косова одобрило замену возачких дозвола које су издавале српске институције возачким дозволама које издају косовске, примљено 128 захтева.

Ељшани каже за Косово онлајн да је Министарство унутрашњих послова одговорило на захтеве грађана за замену возачких дозвола и донело одлуку да се захтеви могу поднети у наредна три месеца, односно до 9. августа.

„Данас смо имали 51 захтев за замену. То је почело у петак и од тада смо примили 128 захтева. Тече нормално, у реду, позивамо грађане да дођу што пре да предају захтеве, да се не дође до ситуације да последњих дана или недеље буду велике гужве“, казао је Ељшани.

Према његовим речима, замена возачких дозвола је важна јер отвара могућност за ауто-школе, техничке контроле, да аутомобили буду регистровани, лиценцирани и да људи могу нормално да раде.

Ељшани наводи да ће за замену личних карата бити други процес те да ће се са тим кренути можда још током овог месеца.

Како додаје, мислили су да ће процеси замене личних карата и возачких дозвола бити заједно, али да је ипак остало на томе да се за сада одвија само процес везан за возачке дозволе.

„Мислимо да ћемо у наредна три месеца да имамо решење и за личне карте“, додаје.

Извор: Косово онлајн

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон