KosovoNaslovnaSport

Gimnaziji u Lapljem Selu uručeni sportski rekviziti

Predsednica opštine Gračanica prof.dr Ljiljana Šubarić sa saradnicima uručila je sportske rekvizite  Gimnaziji Priština-Laplje Selo .

„Uručene su lopte za košarku, futsal, odbojku kao i obeleživač prostora, čunjeve, fitnes lopte, kotlić, prepone i digitalna vaga za merenje.Nadam se da će ovo puno značiti učenicima ove škole kako bi se bavili sportom. Veoma je važno da se naša deca budu usmerena na sportske aktivnosti i jako sam ponosna jer je sport na teritoriji opštine Gračanica razvijen, što nam pokazuju brojni turniri i puni sportski tereni. Sve to nama daje dodatnu motivaciju da nastavimo sa radom, da našoj deci i omladini približimo sportske vrednosti i njegov značaj uopšte u cilju njihovog zdravog odrastanja“, rekla je  je predsednica Šubarić“.

Direktor Odeljenja za omladinu i sport OG Dušan Cvejić istakao  da je sport za svako dete zdrav i da će se nastaviti sa ulaganjima posebno u sport.

„U saradnji sa profesorima uradili smo i jamu za skok u dalj i donirali pesak za njeno popunjavanje.Ja zaista mogu reći da vidim budućnost i da moramo da ulažemo , jer ulaganje u mlade i ulaganje u sport je ulaganje u budućnost“, istakao je Cvejić.

Učenici ove škole imaju zapažene rezultate na raznim sportskim takmičenjima.

 „Uputili smo zahtev koji se realizovao za nepunih deset dana. Ovo će puno značiti našim učenicima koji ostvaruju dobre sportske rezultate, te se nadam da će oni biti još veći, jer su dobili opremu za treniranje i vežbanje“, rekao je direktor Gimnazije Dejan Denić.

Profesor fizičkog vaspitanja Aleksandar Jovanović da će ova donacija mnogo značit učenicima.

„Jedna smo od najuspešnijih škola što se tiče republičkih takmičenja i ovo nam daje dodatni podstrek da možemo biti uspešniji u ovom sportu“, kazao je Jovanović.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button