КосовоНасловнаСпорт

Гимназији у Лапљем Селу уручени спортски реквизити

Председница општине Грачаница проф.др Љиљана Шубарић са сарадницима уручила је спортске реквизите  Гимназији Приштина-Лапље Село .

„Уручене су лопте за кошарку, футсал, одбојку као и обележивач простора, чуњеве, фитнес лопте, котлић, препоне и дигитална вага за мерење.Надам се да ће ово пуно значити ученицима ове школе како би се бавили спортом. Веома је важно да се наша деца буду усмерена на спортске активности и јако сам поносна јер је спорт на територији општине Грачаница развијен, што нам показују бројни турнири и пуни спортски терени. Све то нама даје додатну мотивацију да наставимо са радом, да нашој деци и омладини приближимо спортске вредности и његов значај уопште у циљу њиховог здравог одрастања“, рекла је  је председница Шубарић“.

Директор Одељења за омладину и спорт ОГ Душан Цвејић истакао  да је спорт за свако дете здрав и да ће се наставити са улагањима посебно у спорт.

„У сарадњи са професорима урадили смо и јаму за скок у даљ и донирали песак за њено попуњавање.Ја заиста могу рећи да видим будућност и да морамо да улажемо , јер улагање у младе и улагање у спорт је улагање у будућност“, истакао је Цвејић.

Ученици ове школе имају запажене резултате на разним спортским такмичењима.

 „Упутили смо захтев који се реализовао за непуних десет дана. Ово ће пуно значити нашим ученицима који остварују добре спортске резултате, те се надам да ће они бити још већи, јер су добили опрему за тренирање и вежбање“, рекао је директор Гимназије Дејан Денић.

Професор физичког васпитања Александар Јовановић да ће ова донација много значит ученицима.

„Једна смо од најуспешнијих школа што се тиче републичких такмичења и ово нам даје додатни подстрек да можемо бити успешнији у овом спорту“, казао је Јовановић.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон