ДруштвоЛокалнеНасловна

Емисије о животу Рома понудиће разноврсне садржаје слушаоцима

На таласима Радио Грачанице однедавно се емитују још две нове емисије које на ромском језику. Емина Бутић, водитељка емисије на ромском језику, која је пре две недеље почела са емитовањем на таласима Радио Грачанице каже да ће ова емисија понудити ромским слушаоцима разноврсне садржаје.
– У једној оваквој ромској емисији, која се зове ,,Мисија“, где се чује ромски глас, биће новости са територије Општине Грачаница. Поред тога имаћемо и новости о ромској заједници. Биће и емисија о ромском образовању и новостима везаним за живот Рома – каже Емина Бутић.
Емина Бутић истиче да је изузетна сарадња са Ромкињама које су радиле у ,,Авенији“ и које су добиле по једну масину за шивење. Истовремено, њима је пожелела успех у раду.

  • Интервју који смо имали с њима показује да су добро сарађивале и то је један поен да моземо да их оснажимо преко наше емисије.
    ,,Емисија на Ромском се емитује уторком и четвртком од 17 сати и траје 30 минута, а радимо на томе да то буде и преко интернета и да буде што више слушаоца и гледаоца и да подржимо Роме у њиховој култури и језику. Захваљујуци Канцеларији за КиМ и господину Јевтићу који нам је помогао и дао снагу и подршку да будемо део једне Канцеларије“- каже Емина.

Сеад Бутић, аутор емисије на ромском средом каже да се о животу Рома доста прича у емисијама и то се из године у годину повећава.

– Омладина је оно што остаје иза нас и ми покушавамо да њима путем медија пробудимо свест да они крену неким добрим путем – рекао је Сеад у Кутарњем програму РТВ Грачанице.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон