Косово

У центру Призрена физички нападнут свештеник

У центру Призрена, данас је физички нападнут свештеник, док је разговарао са ходочасницима и саветовао их да не наседају на провокације локалног Албамца.

Како наводи Радио Гораждевац,  све се догодило када су ходочасници из централне Србије стигли аутобусом у Призрен и кренули ка Богословији како би присуствовали литургији. 

Осумњичени је  у близини паркирао своје возило, најпре окачио заставу ,,УЧК” на предњи део аутобуса, а затим кренуо да провоцира и вербално напада ходочаснике. Свештеник, који је такође кренуо на Литургију у Богословију, пришао је да види шта се дешава, упозоравајући ходочаснике да не наседају на провокације и да што пре уђу у Богословију. Том приликом га је осумњичени  физички напао,  насрнуо на њега и  савио му руку. Пошто је угледао да  полицајац  који чува Богословију прилази, побегао је својим возилом. 

Читав догађај су, као очевици, за радио Гораждевац препричали ходочасници, али су желели да остану анонимни. 

Потпарол Косовске полиције за регион Призрен, Шаћир Битићи, потврдио је за радио Гораждевац да је дошло до напада на свештеника, да је осумњичени ухапшен и да му је одређено задржавање од четрдесет и осам часова.

,,Данас око девет сати у улици Ремзи Адеми у Призрену,  рапортирано је да, док је аутобус врањских регистарских таблица био заустављен, близу аутобуса је дошао поп да узме посетиоце, једна особа је ухватила за руку попа и после тога је побегао са тог места. Полиција је зауставила осумњиченог и њему је одређено задржавање од четрдесет и осам сати”,  изјавио је Битићи.

Битићи  наводи да свештеник нема повреде и да није затражио лекарску помоћ, а свештеник није желео да коментарише  догађај.

Извор: Радио Гораждевац

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон