ВестиСвет

Естонија, Летонија и Литванија стварају одбрамбену линију на граници са Русијом

Естонија, Летонија и Литванија постигле су споразум о стварању „одбрамбене линије“ на граници са Русијом, саопштило је естонско Министарство одбране.

„Балтичке земље су се договориле о Балтичкој одбрамбеној линији дуж своје источне границе. Од кључне је важности да се мудро искористи време за повец́ање одбрамбене спремности“, наводи се у саопштењу министарства, преноси ТАСС.

Министарство одбране Естоније је прецизирало да су споразум о стварању ове линије данас у Риги потписали министри одбране три државе.

Напомиње се да су министри потписали споразум према којем три земље планирају да ускоро створе одбрамбену зону која се састоји од различитих објеката намењених одвраћању и заштити од војних претњи.

Естонски лист Постимес објавио је да ц́е власти земље изградити око 600 бункера на источној граници за одбрану од наводне претње из Русије, наводи руска агенција

Одлука о њиховим локацијама биц́е донета до краја ове године, а постављање структура ц́е почети у првој половини 2025. године, известио је естонски лист.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон