КосовоНасловна

Миладинов: Канцеларија за КиМ ради на томе да унапреди и побољша услове у овдашњим школама

Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Светлана Миладинов борави у посети централном Косову. Први дан посете Косову и Метохији Миладинов је започела у ОШ „Миладин Митић“ у Лапљем Селу, где је истакла да је дошла да види у каквим условима живе и уче наши ђаци.

„Канцеларија за Косово и Метохију је у претходне 2-3 године радила на томе да унапреди и да обезбеди боље услове свим школама на простору АП савремена дидактичка средства и савремену опрему. План који смо направили за ову годину, уз сагласност нашег директора Петра Петковића, односи се на све школе на простору КиМ и радимо на томе да унапредимо и сам осећај пријатног боравка деце у школи, да пробамо да направимо, купимо и обезбедимо добре клупе, намештај, столице, да обезбедимо нове савремене табле“, казала је Миладинов и истакла да обилазе школе како би видели шта је то што је потребно свим образовним институцијама.

Безбедност деце у школама је на првом месту, казала је Миладинов.

„Ако нека школа нема уведен видео надзор, пошто је нама безбедност деце на првом месту, урадићемо и то да се уведе видео надзор. Ми смо ту у сваком тренутку за нашу децу, а Канцеларија за КиМ ће и у наредном периоду радити на томе да нашој деци обезбеди посете централној Србији, да ли је то школа скијања, школа пливања или неке друге активности видећемо али у сваком случају ту смо да увек помогнемо и унапредимо боравак, садржај и сам наставни процес у образовним институцијама. У сваком случају, драго ми је што сам данас овде и што ћу обићи доста школа, предшколских установа, образовних установа, на простору Косова и Метохије“, истакла је Миладинов и навела да ће поред тога имати и друге састанке како би видела, шта је то што је овде потребно и да се у Канцеларији направе приоритети и план за даљи рад.

Љубиша Караџић, директор ОШ „Миладин Митић“ у Лапљем Селу изразио је захвалност помоћници директора Канцеларије за КиМ на посети и истакао да су током састанка разговарали о потребама школе.

„Захвалан сам на разумевању, на времену које је госпођа Миладинов издвојила за нас и наравно да ћемо у наредном периоду уз мало подробније чињенице везане за само уређење и дидактички материјал, да опремимо учионице и сам простор школе. Наравно, много тога добијамо од Канцеларије за Косово и Метохију, добијали смо, добијаћемо, а то је све у корист наших ученика, наших наставника који овде раде и то је пре свега интерес школе и шире друштвене заједнице“, казао је Караџић.

Миладинов наставља посету централном Косову и у току дана обићи ће још неколико образових установа, као и неколико породица у Гуштерици, Добротину и Грачаници.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон