Насловна

Гимназија Приштина у Лапљем Селу и ове године традиционално ће обележити школску славу

Друго полугодиште је почело на време, у најбољем реду, радимо по наставном плану и програму Републике Србије, спремни смо ушли  у друго полугодиште,истакао је у Јутарњем програму РТВ Грачаница диркетор Гимназије Приштина-Лапље Село Дејан Денић.

„Сваке године па и ове обележићемо школску Свети Сава, која ове године пада у суботу, али без обзира на то припреме су у току. Приредба ће бити одржана у суботу. Најпре се одлази у цркву, исече се колач, након тога следи приредба у школи. Гимназија има и додатне представе које организује са професорицом Аном Костић, такође те предсатве добијају награде на различитим такмичењима. То је наш понос, као и сва остала такмичења на којима се показујемо у најбољем светлу. Ученици своје знање показују управо на тим такмичењима. Такође, Гимназија сваке године има устаљени број ученика, капацитет по смеру јесте 20 ученика. Сваке године је бар 90 посто попуњено, тако да је заинтересованост присутна“.

Услови рада школе су знатно бољи у новом Средњошколском центру него раније, а самим тим и резултати рада су много бољи него раније и сваке године организујемо „Доручак са Гимназијалцима“.

„Главни догађај који организује школа јесте управо „Доручак са Гимназијалцима“ који се одржава у марту месецу. Циљ тог догађаја јесте управу прикупљање новца за одређеног ученика који нема финансијских средстава за одлазак на матурску екскурзију. Ове школске године планира се одлазак у Италију, екскурзија се орагнизује крајем априла , сходно томе организоваће се још један у низу догађаја тог типа. Тиме ученици показују да су вредни и да желе да помогну. Цео тим школе подржава такав гест хумантости“.

Након завршене средње школе, многи ученици уписују основне и мастер студије и радо се враћају у Гимназију и буду професори.

„Промоција школе се организује да би привукла пажњу деце да у што већем броју упишу баш ту школу. То се организује традиционално, на тај начин што професори заједно са ученицима спреме програм да представе школу, ученици се увек заинтересују, добију добре смернице. Гимназија пружа добре могућности за наставак школовања, то показује чињеница да су већина ученика уписали и завршили факултете и сада раде у школи“.

У даљем раду очекују нас такмичења, имамо пријаве за такмичење које се одржава у Нишу , регионални центар за таленте, очекујем да ће и тамо постићи добре резултате, надамо се да ћемо уз помоћ општине отићи на такмичење.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон