Косово

Гимназија у Косовској Каменици прославила 60. рођендан; Миладинов: Подржаваћемо децу још боље и јаче

У Косовској кменици, свечано је обележено 60 година рада Гимназије, кроз коју су прошле бројне генерације И поставиле темељ даљег образовања и знања. Захвалницу за свесрдну помоћ и подршку добила је помоћница директора Канцеларије за КИМ Светлана Миладинов.

Миладинов  је истакла да је почаствована што се у Косовској Камненици нашла у друштву оних који су награђени за свој рад и додала да је ово признање заслужује цела Канцеларија за КиМ, а посебно њен директор Петар Петковић.

,, Шездесет година постојања образовне институције у Косовској Каменици значи много више од јубилеја, јер потврђује идентитет, традицију и историју нашег народа на овим просторима“, истакла је Миладинов и  поручила да ће држава Србија и надаље свом снагом подржавати  и улагати у свој народ, посебно децу  на Косову.

,,Имамо снагу да још јаче и боље подржавамо наш народ и нашу децу, улагаћемо и надаље са циљем да  наш народ опстане и остане у свом завичају“, поручила је Миладинов.

Свечаности су присуствовали ученици, наставници и професори, бројни гости, за које је припремљен богат културно- уметнички програм.

Наставни кадар се може похвалити добрим генарацијама које су извели из ове школе.

,, Наши ученици су на свим окружним и републичким такмичењима остварили одличне резултате, добри су студенти и одлично обављају послове којима се данас баве“, нагласио је в.д. директор Иван Марковић.

Гимназију у Косовској Каменици данас похађа 70 ученика и ваља напоменути да се тај број деценијама није мењао.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон