ЛокалнеНасловнаСпорт

Голман Страхиња Малиновски од августа у групи млађих пионира Црвене звезде

Голман Страхиња Малиновски, који је наступао за млађе категорије ОФК Диф из Северне Митровице, прешао је у Црвену звезду. У јутарње програму РТВ Грачаница говорио је како је стигао до Црвене звезде.

„Најпре сам тренирао у ОФК Диф Косовска Митровица и тамо је била Лига Рашки окург на којој су присуствовали скаути из Црвене звезде. Својим одличним партијама сам показао да сам доследан да будем у Црвеној звезди. Добио сам позив и отишао сам на пробу и показао се у добром светлу. Током августа месеца уследиле су припреме са Црвеном звездом у Косовску Дубицу, након којих сам задужио дрес Црвене звезде и сада чувам мреже њихове генерације.“

Истиче да је одувек прижељкивао да игра у саставу Црвене звезде, али да је добијао понуде и од Партизана, Чукаричког и од Војводине. На крају је због бољих услова одлука пала на Црвену звезду.

На питање да ли је тренинг довољан за успех, одговорио је :“ Већи број тренинга на дневном нивоу много значи и доприноси успеху. На голу морам бити миран и сталожен, такође бити голман подразумева и интелигенцију.“

Страхиња истиче да је стално у друштву млађих од себе и да они примећују да је он добар голман, да стално траже да им он показује одређене покрете.

Што се школе тиче, наглашава да се труди да све своје обавезе испуни чак и док путује до Београда он је у обавези да прочита задато градиво, затим и након тренинга да би био спреман за понедељак. У томе му помаже његов отац. Страхиња је иначе одличан ђак.

„Нешто што ми пуно значи јесте то што сам задужио опрему Фудбалског савеза Србије. Након турнира са Црвеном звездом у Рашки освојио сам  награду за најбољег голмана турнира и управо ту ме је запазила репрезентација Србије и добио сам позив. Боравио сам пет дана у Старој Пазови где сам се показао у најбољем светлу. Након тога вратио сам се у Црвену звезду и освојио сам награду за најбољег голмана на турниру у Немачкој.“

Страхиња је освајач бројних награда, чак и награде у Цириху, где је био јак турнир, јаке екипе, али се Страхиња са својом екипом изборио до финала. Страхиња тренутно игра у групи старији петлићи, али када се заврши сезона крајем јуна и почне  нова сезона августа прећи ће у групу млађи пионири.

Даљи планови јесу да са Црвеном звездом оде у Словенију, затим Италију, Русију и у још много земаља.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон