Косово

Грађани Штрпца о завршетку прелазног периода за динар: Претходна три месеца тешка, сада ће нам бити још теже

Прелазни период од три месеца који је Централна банка Косова одредила по питању динара данас се завршава, од сутра ће бити предузете мере против свих оних који за готовинске трансакције на Косову користе друге валуте осим евра, а грађани Штрпца страхују да ће за њих ситуација бити још тежа него до сада.

Милена Реџић Симић казала је за Косово онлајн да је ситуација по питању употребе динара и до данас када су динари макар могли да се користе у продавницама, ресторанима, била поприлична тешка.

,,Сада ће да буде доста теже, доста је компликована та процедура за нас, да се иде на пут, подигне новац, па све то претварати у другу валуту. Видећемо, надам се да ће се наћи решење у неко догледно време, али снаћи ћемо се како год да буде“, казала је Реџић Симић.

И њен суграђанин Душан Стојковић скептичан је по питању тога како ће се то одразити на свакодневни живот Срба на Косову.Како каже, претходна три месеца било је јако тешко, да би подигли новац морали су да иду у Бујановац.

,,Данас истиче тај рок, ако се овако настави биће још теже, поготову ако се уведе тај закон да по ресторанима, кафићима, маркетима не сме да се користе динари. Биће јако тешко и не знам како ћемо издржати“, поручује Стојковић.

Извор: Косово онлајн

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон