Косово

Градоначелник Бијељине: Нераскидива повезаност Бијељине и Гораждевца

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић боравио је у дводневној посети Гораждевцу, поводом славе Светог пророка Јеремије. Истакао је важност братских односа Гораждевца и Бијељине, који трају дуги низ година.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић каже у изјави за Радио Гораждевац да му је велика част и задовољство да на дан светог пророка Јеремије буде у Гораждевцу.

„Велико је задовољство и част. Боравио сам неколико пута овде у Гораждевцу. Први пут смо овде на дан Светог пророка Јеремије, крсне славе нашег Гораждевца, наше браће и сестара. Град Бијељина и Гораждевац су побратими већ дужи низ година. Посебно је задовољство што радости крсне славе можемо да поделимо са нашом браћом на Косову и Метохији. Да пренесемо поздраве и моралну подршку наших суграђана из Републике Српске. Бијељина је поносна на ово побратимство, имамо обавезу да га негујемо, да се морално и материјално подржавамо да обезбедимо опстанак што већег броја људи на овој нашој светој земљи“, каже Петровић.

Петровић је истакао огромну повезаност Бијељине и Гораждевца, а која се сваке године наставља одласком деце из Гораждевца у Бијељину, где се упознају и стичу пријатељства за цео живот.

„Братско повезивање је најбоља синтагма која би описала повезивање и то да дечица Гораждевца, дечица Метохије и Косова долазе у Бијељину, у Републику Српску, тако је било свих претходних година, тако ће бити и ове. Заиста дечица Биљељине, дечица Семберије, Републике Српске се радују што ће са браћом и сестрама бити у прилици да се друже и размењују искуства“, изјавио је Петровић.

Према његовим речима, деценије и векови уназад сведоче о нераскидиових народа са ова два простора и та је веза, како каже, нераскидива.

„Ми имамо велико задовољство да дечицу Гораждевца, Метохије и Косова дочекамо у Бијељини, Републици Српској, да им у седмодневном боравку учинимо све као добра браћа и добри домаћини и да понесу најлепше успомене, као и да остану у трајном контакту са другарима. Ту је град да морално и материјално подржи. Суштина опстанка, дружења и издизања нашег српског националног идентитета управо кроз будуће генерације, дружење, повезивање и додатно оснаживање“, казао је Петровић.

Директор ОШ Јанко Јовићевић уручио је Петровићу захвалницу због подршке школи и деци из Гораждевца која сваке године са својим наставницима бораве у Бијељини.

Извор: Радио Гораждевац

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон