Косово

Гујон: Непоштовањем хероја који су пали за слободу целе Европе, шаље се порука живима

Померање спомен плоче палим Србима током балканских ратова и Првог светског рата на гробљу у Приштини је у најбољем случају велика грешка једног бирократе, а у најгорем политичка порука, поручио је директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон   на друштвеној мрежи ,,X“.

,,У најбољем случају то је огромна грешка једног бирократе, у најгорем случају то је политичка порука. У то не желим да верујем. Свакако је то нешто погрешно што показује да нема поштовања према мртвима, према херојима“, написао је Гујон.

Он је додао да свако ко показује непоштовање према мртвима, херојима Великог и свих ослободилачких ратова, шаље поруку живима.

,,Какву будућност можемо да очекујемо на Косову и Метохији ако онима који су пали за слободу не само Србије, што би већ био довољан разлог да имају свој споменик тамо, него за слободу целе Европе, склањамо спомен плочу да не бисмо наљутили ултранационалисте у Приштини“, упитао је Гујон.

Наводећи да нема мира без поштовања, Гујон истиче да су Срби мирољубив народ који постује туђе народе, очекујући да му се постовање и узврати.

,,Срби су показали да су веома мирољубив народ који поштује туђе народе, туђе традиције, туђе државе. Ми очекујемо само реципроцитет, поштујте и нас“, нагласио је Гујон.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон