Kosovo

Gujon: Nepoštovanjem heroja koji su pali za slobodu cele Evrope, šalje se poruka živima

Pomeranje spomen ploče palim Srbima tokom balkanskih ratova i Prvog svetskog rata na groblju u Prištini je u najboljem slučaju velika greška jednog birokrate, a u najgorem politička poruka, poručio je direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon   na društvenoj mreži ,,X“.

,,U najboljem slučaju to je ogromna greška jednog birokrate, u najgorem slučaju to je politička poruka. U to ne želim da verujem. Svakako je to nešto pogrešno što pokazuje da nema poštovanja prema mrtvima, prema herojima“, napisao je Gujon.

On je dodao da svako ko pokazuje nepoštovanje prema mrtvima, herojima Velikog i svih oslobodilačkih ratova, šalje poruku živima.

,,Kakvu budućnost možemo da očekujemo na Kosovu i Metohiji ako onima koji su pali za slobodu ne samo Srbije, što bi već bio dovoljan razlog da imaju svoj spomenik tamo, nego za slobodu cele Evrope, sklanjamo spomen ploču da ne bismo naljutili ultranacionaliste u Prištini“, upitao je Gujon.

Navodeći da nema mira bez poštovanja, Gujon ističe da su Srbi miroljubiv narod koji postuje tuđe narode, očekujući da mu se postovanje i uzvrati.

,,Srbi su pokazali da su veoma miroljubiv narod koji poštuje tuđe narode, tuđe tradicije, tuđe države. Mi očekujemo samo reciprocitet, poštujte i nas“, naglasio je Gujon.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button