KulturaNaslovna

Jevtić: Filmski festival u Gračanici svečano će otvariti Miroslav Mogorović i Milan Vasić

Večeras će u Domu kulture u Gračanici svečano biti otvoren deveti Međunarodni filmski festival „Kosovo i Metohija“. Festival će trajati tri dana, a u okviru njega publika će imati priliku da pogleda najnovija filmska ostvarenja domaće produkcije, istakao je, gostujući u Jutarnjem programu Boban Jevtić, urednik filmskog programa Doma kulture u Gračanici.

„Festival će biti otvoren večeras u 21 čas projekcijom filma „Što se bore misli moje“, koji je srpski kandidat za Oskara. Na svečanom otvaranju specijalni gost biće producent ovog filma Miroslav Mogorović, koji je i direktor filmskog festivala. Ove godine akcenat je stavljen na domaći film. Festival će trajati tri dana, a svakog dana biće prikazano po tri filma“, kazao je Jevtić.

On je dodao da su programom predviđeni i filmovi za najmlađu publiku, tako da će od  17 časova deca moći da uživaju u filmovima „Buntovnica“, „Dnevnik Pauline P.“ i „Slučaj Tesla“.

„U terminu od 19 sati predviđene su projekcije, „Da li ste videli ovu ženu“, „Ovuda će proći put“ i „3211“, a u terminu od 21 čas, pored „Što se bore misli moje“ biće prikazani filmovi „Heroji Halijarda“ i „Čuvari formule“. Na svečanom otvaranju festivala gost će nam biti i naš poznati glumac Milan Vasić, koji glumi u filmu „Heroji Halijarda“ Radoša Bajića“, naglasio je Jevtić.

Festival organizuju Evropski kulturni forum i Dom kulture Gračanica pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije. Cena ulaznica za sve projekcije na festivalu je 200 dinara.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button