КултураНасловна

Јевтић: Филмски фестивал у Грачаници свечано ће отварити Мирослав Могоровић и Милан Васић

Вечерас ће у Дому културе у Грачаници свечано бити отворен девети Међународни филмски фестивал „Косово и Метохија“. Фестивал ће трајати три дана, а у оквиру њега публика ће имати прилику да погледа најновија филмска остварења домаће продукције, истакао је, гостујући у Јутарњем програму Бобан Јевтић, уредник филмског програма Дома културе у Грачаници.

„Фестивал ће бити отворен вечерас у 21 час пројекцијом филма „Што се боре мисли моје“, који је српски кандидат за Оскара. На свечаном отварању специјални гост биће продуцент овог филма Мирослав Могоровић, који је и директор филмског фестивала. Ове године акценат је стављен на домаћи филм. Фестивал ће трајати три дана, а сваког дана биће приказано по три филма“, казао је Јевтић.

Он је додао да су програмом предвиђени и филмови за најмлађу публику, тако да ће од  17 часова деца моћи да уживају у филмовима „Бунтовница“, „Дневник Паулине П.“ и „Случај Тесла“.

„У термину од 19 сати предвиђене су пројекције, „Да ли сте видели ову жену“, „Овуда ће проћи пут“ и „3211“, а у термину од 21 час, поред „Што се боре мисли моје“ биће приказани филмови „Хероји Халијарда“ и „Чувари формуле“. На свечаном отварању фестивала гост ће нам бити и наш познати глумац Милан Васић, који глуми у филму „Хероји Халијарда“ Радоша Бајића“, нагласио је Јевтић.

Фестивал организују Европски културни форум и Дом културе Грачаница под покровитељством Министарства културе Републике Србије. Цена улазница за све пројекције на фестивалу је 200 динара.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон