КосовоНасловна

Јевтић: Народ показао да жели да учествује на изборима, послате поруке свима који покушавају да врше притисак на Србе

Сама чињеница да је већи број Срба са простора Косова и Метохије изашао на ове изборе у односу на прошлогодишње је јасна порука, без обзира на све изазове које смо имали у међувремену, да Срби не само да желе да учествују у изборном процесу, већ шта и какву политику подржавају, каже Далибор Јевтић, потпредседник Српске листе.

„Друга порука је да смо као народ јединствени без обзира на све изазове које имамо и мислим да је то јако важно нагласити јер је то јединство нешто што нам је потребно и да нас то јединство у овом тренутку условима у којима живимо на простору КиМ одржава. Такође, врло важна порука је да без обзира на репресију коју трпимо као народ и даље једино верујемо нашој држави – држави Србији“, оцењује Јевтић.

Према његовим речима, поруке су упућене и оним опозиционим лидерима у Србији „који су покушали да нас разједине када су долазили на простор КиМ, уместо да говоре у контексту онога што треба да буде наш живот и јединство као народа доле на КиМ“.

„Они су долазили са порукама које можемо да чујемо и из Приштине, које чујемо и од Куртија. Дакле, све оно што је Курти говорио, говорили су и Алексић и Јовановић и сви они који су долазили пред изборе и једино долазе пред изборе на простор КиМ. Дакле, у контексту свега тога, Срби са КиМ су недвосмислено показали да су прво, одучни да остану и опстану на простору КиМ, да знају ко им највише помаже у овом тренутку, а то су држава Србија, председник Александар Вучић и Канцеларија за КиМ и да без обзира на све изазове које имамо пред собом, без обзира на све притиске што нам стављају као препреку у смислу нормалног живота – ту пре свега мсилим на Куртија и режим у Приштини, дакле, без обзира на све то, ми остајемо и опстајемо“, истиче Јевтић.

Додаје да „као неко ко живи са породицом на простору КиМ“, може да посведочи о притисцима којима смо изложени.

„Зато кажем да су поруке биле упућене свима онима који су део те агенде притиска на српски народ на простору КиМ. И сви они који су веровали, навијали, желели нешто другачије, сада су добили врло јасну поруку да оно у шта српски народ на простору КиМ верује јесте председник Александар Вучић и држава Србија и да не постоји никакав притисак који ће променити ту нашу веру и то наше поверење“, поручује Јевтић.

Извор: Косово онлине

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон