Косово

Бивши чланови Новог ДСС оптужују Милоша Јовановића да им преко посредника нуди бенефиције, из странке то демантују

Некадашњи чланови Новог ДСС из Клокота, Ивица Томић и Дејан Вујић, тврде да им је председник Нове ДСС Милош Јовановић, преко члана Главног одбора те странке Милана Аритоновића, нудио “новчане и друге бенефиције” како би поново ушли у ту партију и гласали за њу на предстојећим изборима за Скупштину Србије. Ове наводе Аритоновић демантује.

Ивица Томић из Клокота у општини Витина рекао је за РТВ Пулс да су, нудећи мито и добру функцију, чланови Новог ДСС од њега затражили да се врати у странку, након што је 18. фебруара поднео оставку.

“Поднео сам оставку 18. фебруара ове године, као и сви остали чланови Општинског одбора, подржали смо Бориса Јанићијевића. Међутим, пре два дана, господин Милан Аритоновић ме је позвао телефоном и понудио новац и бољу функцију у тој странци. Све сам то одбио, нисам желео да се вратим. Та странка води преговоре са Ђиласом, а мене то не занима, као ни новац и функција. Важно нам је да останемо овде и да радимо”, рекао је Томић.

Према његовим речима, Аритоновић, који му је понудио мито, је “сву своју имовину на Косову продао и одселио се у Београд”.

Исту понуду добио је и Дејан Вујић из Витине, директор Департмана за финансије и буџет у Општини Клокот.

“Био сам члан Одбора Нови ДСС, када је Борис Јанићијевић био председник Одбора за Косово и Метохију у Новом ДСС. Ми смо 18. фебруара дали колективну оставку. Пре два дана ме је позвао Милан Аритоновић, нудећи ми повратак у странку и разне бенефиције, на шта нисам пристао, јер ме тренутна политика Новог ДСС не занима. Он је на захтев Милоша Јовановића звао мене и Ивицу Томића. Њихова политика нам не одговара, ми стојимо уз Бориса Јанићијевића”, рекао је Вујић.

Милан Аритоновић је демантовао наводе Томића и Вујића, тврди да се са њима никада није чуо.

“Апсолутна глупост и неистина. Нити сам ја желео да их вратим, нити је то наш метод учлањивања у странку, уосталом нити сам се икада чуо са тим људима. Код нас се људи учлањују добровољно, на основу политичких начела и идеологије”, навео је Аритоновић.

Извор: РТВ Пулс

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон