LokalneNaslovna

Jevtić: Radio Gračanica je 24 godine najslušaniji radio zahvaljujući vernim slušaocima i radu svih kolega

Radio Gračanica, koja je počela sa radom 21.10.1999. godine, danas obeležava 24 godine rada i postojanja. Od tog dana pa do danas zadržala je mesto najslušanije radio stanice u srpskim sredinama na KiM, a sve to postigli smo zahvaljujući zalaganju i radu svih kolega, istakao gostujući u Jutarnjem programu Dejan Jevtić, koordinator RTV Gračanica.

„Danas obeležavamo 24 godine rada i postojanja i mogu da istaknem da sam ponosan na sve kolege i rezultate koje smo ostvarili za sve ove godine trajanja. Od prvog dana pa do danas mi smo u službi naših građana i institucija, koje su bitne za opstanak našeg naroda. Moram da istaknem da smo počeli kada je bilo najteže za sve nas na Kosovu i Metohiji i te 1999.godine trudili smo se da budemo glas naroda i razuma što nas je srodilo sa našim slušaocima, kojima smo tada bili jedino sredstvo informisanja. Drago mi je što mogu da kažem da je Radio Gračanica do današnjeg dana zadržala imidž, koji je tada stekla“, kazao je Jevtić.

Govoreći o prvim danima rada, Jevtić je istakao da je to bio veoma težak period i da nije bilo lako započeti, izdržati, istrajati i prevazići sve probleme zajedno sa našim narodom.

„Početak je bio težak, ali je želja svih nas, tadašnjih radnika radija Priština, bila isuviše jaka. Borili smo se, trudili i opstali, što je najbitnije. Tako smo od jedne male radio stanice danas stigli do televizije Gračanica, pored toga imamo i sajt, a sve naše vesti prezentujemo i putem sve popularnijih društvanih mreža“, naglasio je Jevtić.

U narednom periodu slušaoci i gledaoci RTV Gračanica biće informisani na najbolji i najbrži mogući način, kao i svih prethodnih godina, a radiće se i na unapređenju programa, kazao je Jevtić.

„Trudimo se da ispratimo sve terene, sve aktivnosti ovdašnjih institucija, kao i sve ono što naše slušaoce i gledaoce zanima. Ono što je bitno jeste da su to, zahvaljujući našim novinarima, uvek proverene i blagovremene informacije. U narednom periodu planiramo da unapredimo televizijski program, da opremimo još jedan studio i, naravno, da uposlimo još novinara, koji su nam preko potrebni“, naglasio je Jevtić.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button