LokalneNaslovna

JKP „Ekologija“ brine o uređenosti javnih površina u jesenjoj sezoni

Ulice Gračanice, ali i dvorišta, kao i ostali prostori znatno su uređeniji zahvaljujući Javnom komunalnom preduzeću „Ekologija“, koje se stara o čistoći i uređenosti javnih površina.  U toku jesenje sezone, kada se građani suočavaju sa većom količinom prirodnih otpada, za radnike ekologije je i najviše posla.

„Prvenstveno se bavimo iznošenjem bio – otpada, naša ekipa patrolira redovno po našim naseljima. Ne možemo da postignemo da obiđemo sva naselja na teritoriji opštine Gračanica, ali trudimo se da što više bio – otpada sakupimo. Mi smo nedavno uputili zahtev opštini Gračanici za koji se nadamo da će biti pozitivan odgovor da se izvrši ta neka procena troškova koji su posledica povećanja cena, a da pritom ne opteretimo građane“, rekao je direktor Ekologije Dejan Dimitrijević.

Građani uglavnom uredno plaćaju račune za čistoću, ali će uskoro možda doći do povećanja istih što zavisi od analize trenutne situacije.

Pored svih aktivnosti ovog preduzeća ostaje apel sugrađanima da i sami moraju voditi brigu o svojoj okolini, bacati smeće na mestima koja su za to predviđena i obratiti se Ekologiji u slučaju da se moraju rešiti većeg otpada.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button