КосовоНасловна

Канцеларија за КиМ: Институције од којих живи српско становништво се затварају и на тај начин се укида право на живот нашем народу

Поводом упада полиције у „Пошту“, у Гораждевцу, Канцеларија за Косово и Метохију издала је саопштење у коме се наводи да је тзв. Косовска полиција, по директном Куртијевом налогу, наставила данас са акцијом малтретирања и застрашивања српског народа на Косову и Метохији, са посебним ударом на повратничко место Гораждевац, не би ли Србе повратнике које су оставили без пензија и социјалних давања сада додатним притиском натерали да напусте своја огњишта.

Његови полицијски и правосудни одреди су упали у просторије “Поште” у Гораждевцу, извршили претрес, запленили компјутере и комплетну документацију, укључујући и пензионе чекове на основу којих се исплаћују пензије најстаријим суграђанима и испитивали грађане да ли подижу новац у динарима. Истовремено, легитимисали су и новинаре који су се нашли испред објекта.

Овако изгледа Куртијева демократија и владавина права, који је Србе у овој метохијској енклави оставио без динара примања, без новца да купе лекове или кору хлеба, тако што је пре два дана од радника „Поште“ запленио 4 милиона динара намењених пензијама и социјално угроженим категоријама, а сада их додатном репресијом застрашује – наводи Канцеларија за Косово и Метохију.

Раније данас, Куртијева полиција забранила је возилу које је превозило динаре за пензије и социјална давања да уђе на КиМ, како би новац стигао до пензионера и социјално угрожене категорије грађана којима је ово једини извор прихода и тако директно угрозила њихову егзистенцију.

Данима уназад суочавамо се са најснажнијим покушајима прогона српског народа у новијој историји. Институције од којих живи српско становништво се затварају и на тај начин се укида право на живот нашем народу и то пред очима међуанродних представника.

Упркос бројним апелима европских и светских званичника и институција, Курти наставља свој поход на српске институције и грађане, вођен својом једином опсесијом, да протера Србе до потпуног истребљења – наводи се у саопштењу.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон