Косово

Канцеларија за КиМ: Пуцњава у селу Доња Битиња наглашава страхоту српске свакодневице на КиМ

Данашња пуцњава у центру села Доња Битиња у општини Штрпце још једном наглашава страхоту српске свакодневице на Косову и Метохији, где мржња против српског народа и свега што је српско постаје све шире распрострањена, истакла је у саопштењу Канцеларија за Косово и Метохију.

Учинилац овог озбиљног кривичног дела, Албанац из Суве Реке, показао је застрашујући ниво мржње, а чињеница је да се сви индивидуални акти насиља против Срба на Косову и Метохији ослањају на идеолошку матрицу коју из дана у дан креира екстремистички режим Аљбина Куртија у Приштини.

Инцидент у селу Доња Битиња се издваја међу другим сличним актима насиља својом бизарношћу, будући да је учинилац, осим што је пуцао како би застрашио Србе, у дворишту куће локалног Србина оставио надгробни венац, а онда и мештанима у присуству полиције псовао српску мајку.

На Косову и Метохији је у току свакодневно етнички мотивисано насиље усмерено против српског народа, а у последње време се најчешће догађа у виду напада на српску имовину, те је тако и данас утврђено да је похарана кућа М. Јоксимовића у Радеву у општини Липљан.

Не може се пренебрегнути чињеница да сви напади јесу симптом антисрпске друштвене климе коју методично ствара Куртијев шовинистички режим, наводи у саопштењу Канцеларија за КиМ.

Уместо тога што Приштина свакодневно Србе третира као бића ниже врсте, потребно је уложити напоре да се посебно у етнички мешовитим срединима на Косову и Метохији гради и промовише суживот, међутим тако нешто није могуће очекивати од Куртија и његових идеолошких следбеника.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон