KosovoNaslovna

Kancelarija za KiM: Zapaljena srpska trobojka na spomeniku ubijenim i kidnapovanim Srbima sa teritorije opštine Orahovac

Na spomeniku ubijenim i kidnapovanim Srbima sa teritorije opštine Orahovac koji su mučki stradali od ruke albanskih ekstremista, tokom vikenda je zapaljena srpska trobojka, sopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

“Na ovom mestu na ulazu u Veliku Hoču postavljeno je znamenje u spomen na 84 nevino stradalih Srba sa teritorije ove opštine tokom 1998. i 1999. godine. Paljenje srpske trobojke i skravljenje ovog spomenika akt je bezumlja albanskih ekstremista koji godinama pale sve srpsko želeći da na taj način obeshrabe Srbe i slome duh srpskog naroda koji odoleva svim napadima i iskušenjima, ma kakva ona bila. Kancelarija za Kosovo i Metohiju, zajedno sa svojim predstavnicima na terenu, postaviće novu trobojku, kao što smo i svaki put do sada obnavljali i gradili ono što Kurtijevi ekstremisti pale i ruše”, navodi se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju poziva međunarodne predstavnike i misije koje deluju na prostoru KiM da dođu kod spomenika ubijenim i kidnapovanim Srbima u Velikoj Hoču i “da sa tog mesta pošalju jasnu poruku da su ovakvi etnički incidenti i napadi na srpsko postojanje na KiM nedopustivi”.

“Spaljena srpska zastava, preorane srpske kosti, izmeštanje spomenika srpskim herojima palim u Prvom svetskom ratu sa groblja u Prištini, slika su i prilika Kurtijeve antisrpske politike mržnje koja stimuliše ekstremiste u njihovim suludim aktima”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: TV Most, saopštenje

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button