КосовоНасловна

Канцеларија за КиМ: Запаљена српска тробојка на споменику убијеним и киднапованим Србима са територије општине Ораховац

На споменику убијеним и киднапованим Србима са територије општине Ораховац који су мучки страдали од руке албанских екстремиста, током викенда је запаљена српска тробојка, сопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

“На овом месту на улазу у Велику Хочу постављено је знамење у спомен на 84 невино страдалих Срба са територије ове општине током 1998. и 1999. године. Паљење српске тробојке и скрављење овог споменика акт је безумља албанских екстремиста који годинама пале све српско желећи да на тај начин обесхрабе Србе и сломе дух српског народа који одолева свим нападима и искушењима, ма каква она била. Канцеларија за Косово и Метохију, заједно са својим представницима на терену, поставиће нову тробојку, као што смо и сваки пут до сада обнављали и градили оно што Куртијеви екстремисти пале и руше”, наводи се у саопштењу.

Канцеларија за Косово и Метохију позива међународне представнике и мисије које делују на простору КиМ да дођу код споменика убијеним и киднапованим Србима у Великој Хочу и “да са тог места пошаљу јасну поруку да су овакви етнички инциденти и напади на српско постојање на КиМ недопустиви”.

“Спаљена српска застава, преоране српске кости, измештање споменика српским херојима палим у Првом светском рату са гробља у Приштини, слика су и прилика Куртијеве антисрпске политике мржње која стимулише екстремисте у њиховим сулудим актима”, закључује се у саопштењу.

Извор: ТВ Мост, саопштење

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон