ДруштвоКосовоНасловна

Уручено 206 уговора о раду на неодређено медицинским и немедицинским радницима КБЦ Косовска Митровица

У Митровачком двору данас је свечано додељено 206 уговора о раду на неодређено медицинским и немедицинским радницима који су у КБЦ Косовска Митровица почели да раде у доба пандемије Ковида 19. Ово је највећи број новозапослених у овој здравственој установи у истом тренутку до сада. Ту није крај запошљавању, према обећању председника Александра Вучића у наредном периоду у КБЦ Косовска Митровица биће још 50 нових радних места.

Њиховим несебичним радом,залагањем и пожртвовањем, често ризикујући и своје животе у борби против корона вируса изашли смо као победници. Зато су с правом поносни на решења за посао које су заслужено добили.

“Пре нешто више од три године када је пандемија ковид захватила нашу државу за мене као младог тек свршеног лекара рад у ковид систему је представљао моралну обавезу и професионални изазов. Захваљујући директору и руководству КБЦ и ја и све моје незапослене колеге добили смо прилику да се прикључимо тој борби да покажемо знање и хуманост на делу бавећи се најлепшим али и најтежим занимањем како тада тако и дамас”, рекла је Јелена Томашевић, лекар.

“Захваљујући КБЦ који нам је продужавао уговоре, примио нас да волонтирамо и тиме пружимо помоћ старијим колегама у борби против ковида, данас  смо ту где јесмо. Нажалост у овој борби многе наше колеге изгубиле су битку за свој живоз. Захваљујем се председнику Републике Србије Александру Вучићу, Влади Републике Србије, Министарству згравља Републике Србије, министарки  Даници Грујичић, као и Канцеларији за КиМ и управи КБЦ у Косовској Митровици на датој шанси да останемо и опстанемо на овим просторима у овим тешким временима”, каже Тамара Гуснић, медицинска сестра.

Уговоре о раду на неодређено у КБЦ добило је 206 медицинских и немедицинских радника. То је према речима руковосства ове установе највећи број неовозапослених у истом тренутку до сада.

Директоир КБЦ Косовска Митровица Златан Елек рекао је да је подељено 206 решења од којих 36 за доктора медицине, 5 доктора стоматологије,116 медицинских сестара свих профила и 40 немедицинских радника.  

“Неки би рекли доста. Међутим, руководство државе Србије је рекло да није доста. Обећано нам је у Рашкој да ће бити расписан конкурс за 50 лекара и 50 медицинских сестара за све здравствене институције на територији КиМ, тај конкурс је у току”, рекао је Елек.

Драгиша Миловић, заменик директора КБЦ Косовска Митровица истакао је да 40 година ради у здравству као лекар и никада се није десило да се у једном дану прими 206 лица.

“То само говори колико наша матична држава Србија размишља о нама то само говори да се никада више није улагало у здравство као што се улаже данас”, истакао је Миловић.

Здравствени систем на Косову је стуб ослонца наше државе и нашег опстанка овде, истакао је председник Привременог органа опшрине Косовска Митровица Иван Запорожац

“Здравство је изузетно важно, ако не и најважнији сектор који се брине о очувању и унапређењу здравља људи. Сви здравствени радници су посвећени пружању медицинске помоћи, лечењу и превенцији здравствених проблема. Њихов посао захтева знање, емпатију и преданост како би се пружилоа адекватна нега пацијентима. Иако често раде под притиском њихова посвећеност је кључна за добробит нашег друштва”, рекао је Запорожац.

За наредни период председник Александар Вучић обећао је још 50 нових радних места у КБЦ Косовска Митровица.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон