КултураНасловна

„Књижевни ритуали са Катарином Пантовић“ пред љубитељима поезије у Грачаници

У Дому културе Грачаница одржано је књижевно  вече под називом  „Књижевни ритуали са Катарином Пантовић“, у оквиру кога је  публици представљено стваралаштво ове песникиње.

Презентујући своје песме и збирки под називом „Унутрашње невреме“  и „Ритуал пред спавање“ , на књижевној вечери у Дому културе  Грачаница, песникиња  Катарина Пантовић, истакла је да је песнички дар за њу једна врста привилегије.

„Рекла бих да је у питању  рефлексивно – љубавна поезија. Али је заправо поезија која тематизује искуство једне лирске јунакиње која живи у савременом свету и која је опрхвана различитим траумама везано за породичне или партнерске односе, или уопште за сам живот у једном граду који прождире попут неке машине књижевне“, истакла је Катарина Пантовић, песникиња.

Књижевник, Живојин Ракочевић казао је да читајући поезије Катарине Пантовић заправо упознајемо унутрашњост сопствене собе, па онда и унутрашњост душе.

„Катарина,  реч и језик доживљава као аутономну категорију са којом она има посебне односе и песма је успела онолико, колико се те категорије сливају у једно и колико могу да у том сливању буду уметност“, рекао је  Живојин Ракочевић – песник

Катарина Пантовић рођена је 1994. године у Београду, а за своју поезију, научни рад и успех током студија на Филозовском факултету у Новом Саду добила је бројна признања. Песме су јој превођене на немачки, француски, и словеначки језик, а чланица је и редакције Трећег Трга

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон