КосовоЛокалнеНасловна

Манифестација „Најјаче васкршње јаје“ осми пут у Грачаници

Под покровитељством Општине Грачаница, осми пут се  у Грачаници поводом највећег хришћанског празника Васкрса, уз богат културно уметнички програм одржава манифестација „Најјаче васкршње јаје“. Припреме за манифестацију која ће бити одржана 6. маја у Дому културе у Грачаници су у завршној фази.

Организациони одбор јуче је финализовао детаље а једно од најважнијих правила од којег неће бити одступања јесте да у такмичењу могу учествовати само такмичари који су претходно истог дана од 9: 45 часова освештали васкршње јаје у манастиру Грачаница.

Како најављује председник Организационог одбора и покретач ове манифестације Љубомир Максимовић, такмичење за најјаче јаје биће одржано другог дана Васкрса, 6.маја у Дому културе у Грачаници од 11 часова а пратиће га богат културно уметнички програм у коме ће наступити професионална и аматерска Културно уметничка друштва, предшколци „Ђурђевка“, као и етно певачи.

Такмичење ће се одржати у две категорије, у првој ће учествовати деца до 15 година, а у другој, старији омладинци од 15 година. За ово такмичење пријављује се истог дана и потребно је да учесници понесу васкршње јаје и освештају га у манастиркој порти. Накнадне пријаве неће бити дозвољене у такмичењу.

У склопу манифестације и ове године организован  је ликовни конкурс за најлепше насликано васкршње јаје за предшколце, као и ученике основних и средњих школа а на дан манифестације биће отворена и изложба насталих радова и бити изабрани најлепши.

Најзаслужнијим појединцима и организацијама биће додељење иконе,  повеље као и захвалнице.

Извор: Општина Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон