Србија

Конституисан сазив Скупштине Србије

Завршена је конститутивна седница у Скупштини Србије на којој су потврђени мандати посланика у новом сазиву.

Седница је почела интонирањем химне, а седницом је председавао најстарији посланик са листе „Александар Вучић – Србиија не сме да стане“ Стојан Раденовић. Помагала су му четири најмлађа посланика.

Присуствовало је 216 посланика конститутивној седници.

Након оклупљања посланика уследила је пауза коју је одредио најстарији посланик, председавајући Стојан Раденовић како би верификациона комисија утврдила извештај о мандатима народних посланика.

У паузи и посланици владајуће коалиције, као и посланици опозиције носе транспаренте. 

Фото: Т а н ј у г

Власт на њима указује шта је све урађено у претходном периоду док посланици опозиције носе транспаренте на којима тврде да су избори одржани 17. децембра 2023. године покрадени. 

У парламенту су међу првима дошли бивши председник парламента Владимир Орлић, Ивица Дачић, Бранко Ружић, а ту су и представници опозиције Драган Ђилас, Радомир Лазовић и Добрица  Веселиновић.

Данас су само потврђени мандати, а  избор председника и потпредседника скупштине ће се одржати класније имајући у виду да је то део пакета о томе ко ће чинити владајућу коалицију.

Велики број новинара је у скупштинском холу, а они који долазе у парламент пролазе строже мере безбедности у односу на раније.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон