LokalneNaslovna

Poseta dece Crvenom krstu u Gračanici

U okviru obeležavanja „Dečije nedelje“ u Gračanici, deca iz predškolske ustanove „Đurđevak“ obišla su Crveni krst i upoznali se sa njihovim radom.

Pored brojnih aktivnosti u toku ove nedelje, mališani Đurđevka danas su imali prilike da se upoznaju sa organizacijom  i radom Crvenog krsta Gračanica, kao i sa aktivnostima volontera. Humanost i pomoć u nepredviđenim situacijama, pomoć povređenim osobama, neki su od osnovnih zadataka koje su prioriteti za ovu organizaciju, a sa kojima su danas volonteri pokušali da upoznaju mališane.

“ Ta baza dolazi od njih, oni prvo nauče nešto o Crvenom krstu, nešto saznaju, posle to znanje produbljuju, onda kada budu veći oni dođu da volontiraju u Crvenom krstu. Drago mi je što su mališani došli da vide šta se to u Crvenom krstu radi, kako to rade volonteri i kako oni kasnije mogu da postanu volonteri. Volonteri su im danas pokazali ono iz obima što Crveni krst radi, najviše o prvoj pomoći, to ih je najviše interesovalo, zatim previjanja, prikazali su im jednu igru koja se zove „Miša i Maša“ koja je prilagođena njihovom uzrastu“ , rekao je Sveta Živić, sekretar Crvenog krsta za RTV Gračanica.

U znak zahvalnosti zbog posvećenog  truda i vremena, direktorica predškolske ustanove Đurđevak, uručila je sekretaru Crvenog krsta, Sveti Živiću, zahvalnicu u vidu dečijih radova. Za decu je ovo bio još jedan od doživljaja koji je na njih ostavio jak utisak.

Humanost je jedna od  najvrednijih ljudskih osobina, a sudeći po interesovanju dece u današnjim aktivnostima, reklo bi se da će mnogi od njih postati budući volonteri ove organizacije.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button