ЛокалнеНасловна

Посета деце Црвеном крсту у Грачаници

У оквиру обележавања „Дечије недеље“ у Грачаници, деца из предшколске установе „Ђурђевак“ обишла су Црвени крст и упознали се са њиховим радом.

Поред бројних активности у току ове недеље, малишани Ђурђевка данас су имали прилике да се упознају са организацијом  и радом Црвеног крста Грачаница, као и са активностима волонтера. Хуманост и помоћ у непредвиђеним ситуацијама, помоћ повређеним особама, неки су од основних задатака које су приоритети за ову организацију, а са којима су данас волонтери покушали да упознају малишане.

“ Та база долази од њих, они прво науче нешто о Црвеном крсту, нешто сазнају, после то знање продубљују, онда када буду већи они дођу да волонтирају у Црвеном крсту. Драго ми је што су малишани дошли да виде шта се то у Црвеном крсту ради, како то раде волонтери и како они касније могу да постану волонтери. Волонтери су им данас показали оно из обима што Црвени крст ради, највише о првој помоћи, то их је највише интересовало, затим превијања, приказали су им једну игру која се зове „Миша и Маша“ која је прилагођена њиховом узрасту“ , рекао је Света Живић, секретар Црвеног крста за РТВ Грачаница.

У знак захвалности због посвећеног  труда и времена, директорица предшколске установе Ђурђевак, уручила је секретару Црвеног крста, Свети Живићу, захвалницу у виду дечијих радова. За децу је ово био још један од доживљаја који је на њих оставио јак утисак.

Хуманост је једна од  највреднијих људских особина, а судећи по интересовању деце у данашњим активностима, рекло би се да ће многи од њих постати будући волонтери ове организације.

Прикажи још

Повезани артикли

Проверите такође
Цлосе
Бацк то топ буттон