ДруштвоКосово

Косовска Митровица: Велики број деце и младих у ,,Кросу РТС-а кроз Србију”

„Крос РТС-а кроз Србију“ 34. по реду, у Косовској Митровици је окупио  велики број деце и младих.На кросу су учествовали ученици Школе за основно и средње образовање „Косовски Божур“, свих основних и средњих школа у Косовској Митровици, као и малишани из Предшколске установе „Даница Јарамаз“.

Председник Привременог органа општине Косовска Митровица, Иван Запорожац, који је отворио такмичење, изразио је задовољство због великог броја  учесника.

„Изузетна част и задовољство ми је што већ дуги низ година присуствујем оваквој организацији, кросу, који, чини ми се, нигде у читавој Србији није овако организован. Имамо можда масовност већу него општине које имају више становника. Успели су наставници физичког васпитања, заједно са директорима, да укажу на то да наши ученици дођу овде. Мото треба да нам буде да учествујемо, да нас буде што више. Циљ је да се деца не повреде, да оду кући жива и здрава и да покажемо колико нас има, а има нас много. Надам се да ће нас идуће године бити овде још више и да ће овај крос бити масовнији него ове године“, казао је Запорожац.

Крос је и ове године одржан на потезу од Храма Светог Димитрија до Мултимедијалног центра и балон сале, док су трке организоване у више категорија, према узрасту и полу. Најбољи су награђени медаљама и дипломамам.

Организатори овогодишњег догађаја су Министарство просвете Владе Србије, Основна школа „Свети Сава“ и Установа за спорт, омладину и специјализоване услуге.

Извор: Радио Митровица север; фото:скриншот

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон