КултураЛокалнеНасловна

Фестивал филмова о уметности у Дому културе у Грачаници

Дом културе ,,Грачаница”  у сарадњи са Удружењем грађања Центар за герилски филм организује 3. Фестивал филмова о уметности и уметницима који се одржава у Дому културе у Грачаници.

Фестивал филмова о уметности  истовремено се одржава у више градова Србије са потпуно истим програмом и датумом приказивања. Дом културе у Грачаници је једна од установа која се придружила овој културној манифестацији и ово је прво издање овог фестивала у Грачаници.

„Фестивал под називом Арт фест који има причу о уметницима и уметности одржава се по први пут у Грачаници, иначе ово је треће издање овог фестивала. Главни организатор фестивала је Удружење грађана Центар за герилски филм и Дом културе Грачаница је ове године узео учешће на фестивалу. Из године у годину овај фестивал расте, све је већи број институција културе или других институција који узимају учешће на фестивалу. Прошле године се фестивал одржао у 11 градова, ове године се истовремено одржава у 17 градова, како у Србији, тако и у земљама из региона Бањалуци, Требињу, Невесињу, Скопљу, надамо се да ће се наредне године фестивал одржати и у другим институцијама културе на Косову“, рекао је Бобан Јевтић, уредник филмског програма Дома културе Грачаница.

Љубитељи филма имају прилике да на фестивалу погледају17 филмова, од чега 8 филмова сачињава званичну селекцију фестивала, а осталих 9 филмова спадају у пратећи програм кинотеке Арт феста. Реч је филмовима старијег датума, али велике уметничке важности.

У оквиру филмског репертоара љубитељи, не само уметности, већ и књижевности имају прилике да погледају изузетна остварења о животу и раду Десанке Максимовић, Бранка Ћопића као и многих других личности које су оставиле значајан печат у култури нашег народа.

Покровитељ манифестације је Министраство културе  Владе Републике Србије.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон