ВестиКосово

Кристијан Наврат нови директор Саветодавног тима за везу Натоа


Бригадни генерал Кристијан Наврат ступио је на дужност директора Саветодавног тима за везу Натоа, саопштио је Кфор.
Он је преузео дужност од бригадног генерала Ралфа Хамерштајна, који је предводио Саветодавни тим за везу Натоа од марта 2023.

Наврат је похвалио достигнуц́а свог претходника и изразио наду да ц́е наставити даље да их надограђује.

„Имам привилегију да подржавам циљеве Натоа на Косову руководец́и Саветодавним тимом за везу Нато. Осетио сам топлу добродошлицу од стране безбедносних организација на Косову и радујем се блиској сарадњи са њима,” навео је он.

Генерал Наврат је имао веома истакнуту каријеру у Немачким оружаним снагама, пошто је служио на високим позицијама у Савезном министарству одбране Немачке, Немачкој војсци и у Врховној команди Савезничких снага Натоу Европи, наводи се у саопштењу Кфора.

Бригадни генерал Ралф Хамерштајн је истакао да је био почаствован што је предводио Саветодавни тим за везу Нато на Косову.

“Наставили смо блиску сарадњу са безбедносним организацијама на Косову и захвалан сам нашим колегама на њиховом континуираном, конструктивном ангажману са мном и мојим тимом. Захваљујуц́и овом окружењу међусобног поверења и поштовања, постигли смо много у последњих годину дана, нарочито у погледу подршке вец́е цивилне контроле и демократског надзора над Косовским безбедносним снагама. Безбедносне организације на Косову су показале велику професионалност и посвец́еност, што је позитивно допринело планирању за случај ванредних ситуација на Косову. Саветодавни тим за везу Нато наставиц́е да их подржава, у складу са смерницама Северноатлантског савета Нато”, рекао је он.

Од августа 2016, Саветодавни тим за везу Нато пружа подршку даљем развоју безбедносних организација на Косову. То подразумева изградњу капацитета, едукацију и координацију обуке – укључујуц́и и Косовске безбедносне снаге – у складу са њиховим првобитним мандатом за операције цивилне заштите.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон