ДруштвоНасловна

Др Одаловић: Дом здравља Грачаница пацијентима пружа све врсте физикалне терапије, као и сви други у нашој земљи

Бројни су симптоми због којих се пацијенти јављају физијатрији, али онај због ког најчешће долазе јесте бол, истакла је, гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница, др Соња Одаловић, физијатар Дома здравља у Грачаници.

„Физијатрија је мултидисциплинарна специјалност у оквиру које се може комбиновати више метода у откалњању бола код пацијената. С тим у вези, постоје одређене процедуре, које користимо у центру за физијатрију при Дому здравља Грачаница и успешно радимо и делујемо на том пољу“, казала је др Одаловић.

Када је бол у питању, пацијенти би требало што пре да реагују, како би лечење краће трајало и било успешно.

„Сви знамо да док нешто не заболи не идемо код лекара, а добра страна тога јесте да се пацијенти јаве док је та бол још у акутној фази, па се може брзо реаговати и помоћи пацијентима. Осим болова, пацијенти физијатру долазе и када имају ограничену покретљивост, отежано кретање, трњење у ногама и рукама, вртоглавице и зујење у ушима“, истакла је др Одаловић.

Ова грана медицине делује и код опоравка од можданог удара и других неуролошких обољења, спортских повреда, реуматолошких обољења, као и након операције кичме и зглобова.

Одељење физијатрије Дома здравља у Грачаници има могућност да пацијентима пружи све врсте физикалне терапије, као и било који други здравствени центар у нашој земљи.

На годишњем нивоу више од 2.000 пацијената затражи помоћ овдашњих физијатара, што доводи до тога да се стварају листе чекања, а приоритет имају деца са повредама, труднице, породиље, стара лица и ургентна стања.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон