ДруштвоКултураНасловна

Кућа за срећу – нови серијал на РТВ Грачаница

На програму РТВ Грачаница почело је емитовање новог серијала „Кућа за срећу“ ауторке и режисерка Соње Ристић, која је до сада снимала неколико серијала који су се бавили актуелним проблемима друштва.

„Кућа за срећу је пројекат који је подржало Министарство информисања и телекомуникација и представља нешто мало другачије од свега што сам до сада радила. Ја, обично не волим да сам у кадру али овог пута јесам и замишљено је тако да сам ја верена и желим са својим вреником да направим кућу. Међутим, постоји неслагање око тога какву кућу желимо, он жели модерну а ја традиционалну. Због тога сам ја, са мојом тетка Јулком, кренула по Косову и Метохији и гледала прелепе куће које су рађене пре сто година, и то од природних материјала како бих убедила мог дилбера да направимо кућу за срећу“, истакла је Ристић.

Она је нагласила да овим серијалом жели да скрене пажњу јавности да је потребно радити више на очувању нашег националног идентитета, како бисмо били препознатљиви као и остали народи.

„Циљ овог новог серијала је очување националног идентитета кроз архитектуру“, казала је Ристић и истакла да је и то проблем данашњице јер сви тежимо модернизовању и преузимању нечега што није наше.

Серијал „Кућа за срећу“ на програму РТВ Грачаница емитоваће се уторком и четвртком од 16 часова, а репризирати суботом и недељом 11 часова.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон