ДруштвоНасловна

Одбор за помоћ КиМ ће током предстојећих празника поделити пакетиће деци са Косова и Метохије

Хуманитарну акцију „Обрадујмо ваше вршњаке на Косову и Метохији“ у организацији Одбора за помоћ КиМ подржало је преко 65 основних и средњих школа Републике Српске.

Око 40 хиљада основаца и средњишколаца сакупило је преко 50.000 КМ за пакетиће својим вршњацима, српској деци на Косову и Метохији, као и Глини и Вргинмосту у Хрватској.

У саопштењу Одбора се истиче да планирају да у децембру и јануару поделе преко 2.500 поклон пакетића за Св. Николу, православни Божић, српску Нову годину и Св. Саву.

Овом великом акцијом биће обухваћено преко 30 основних школа, односно преко 2.200 српских ученика на Космету и око 300 српске деце у Хрватској.

Део средстава намениће се за лечење. рехабилитацију деце и младих са потешкоћама у развоју, кориснике Днревног центра „Подржи ме – 9.јануар“ у Косовкој Митровици, као и за опремање центра. Њима је већ подељено 200 пакетића 3. децембра, на Међународни дан особа са инвалидитем.

Ова велика акција траје до 31.децембра и верујемо да ће до тада још многе школе дати подршку, наводи се у саопштењу Одбора.

Из Одбора упућују велику захвалност основницима и срдњошколцима, директорима и просветним радницима као и многобројним породицама из Републике Српске.

„Позивамо све хумане људе, јавна и приватна пррдузећа, као и институције које желе и могу да се укључе у хуманитарну акцију и путем нашег Одбора помогну и обрадују српску децу на Косову и Метохији и Хрватској.

Донације могу уплатити путем жиро рачуна нашег Одбора 5551000034196445 код Нове банке“, стоји у саопштењу Одбора за помоћ КиМ.

Извор: ТВ Мост, Саопштење

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон