ЛокалнеНасловна

„Културно-забавно лето 2024.“ у Грачаници трајаће до септембра уз велики број разноврсних активности

Културно-забавно лето у Грачаници које се сваке године одржава традиционлно започело је догађајем „Најјаче Васкршње јаје“ и трајаће до септрембра. У оквиру те манифестације десиће се многи догађаји из свих области. Сходно томе, гости Јутарњег програма РТВ Грачаница били су организатори појединих догађаја, Иван Николић и Владан Трифић.

„Традиционално крећемо са манифестацијом која за циљ има да пружи квалитетан садржај становницима, пре свега, наше општине преко лета. Неретко су гости на нашим догађајима и људи из осталих места и општина. Културно-забавно лето се у овом облику организује се по други пут, након једне мале паузе. У току овог лета нас очекује пуно занимљивих садржаја, идеја је била да се поделе на спортске и културне активности. Што се спорта тиче, очекује нас пуно различтих турнира, разних спортских дешавања, а кад је култура у питању низ представа, гостовања позориша из централне Србије и околине , догађаја, тематских вечери традиционалних манифестација које су се и раније одржавале, с тим што ће сада бити у оквиру нашег програма. Поносни смо на чињеницу да смо оживели догађај „Грачаначке вечери“. Организоваћемо догађаје и за Удружење пензионера и за Удружење особа са инвалидитетом. Надамо се већем одзиву људи,“ истакао је Иван Николић, из организације ЦСД-а.

Владан Трифић, из одбојкашког клуба „Видовдан“, најављује један спортски догађај који је традиционалан. Ради се о одбојкашком турниру који окупља и госте.

„Наш традиционални Видовдански турнир ове године се одржава по јубиларни десети пут и ово је шеста година да имамо међународни карактер. Позивнице су послате и већ су прихваћене. Гости ће  нам бити екипа из Бугарске,  Македоније, Лебана из Звечана. План је да на овогодишњем турниру буду осам екипа, укључујући и нашу екипу. Планирамо је да се све екипе окупе 21.јуна у раним преподневним часовима, након тога следи обилазак Манастира Грачанице, са посетом историјских споменика као и Улпиана ,  а на крају и Газиместан. Касније у току дана очекује се дружење деце и тренера, извлачиће се парови који ће играти на турниру. За 22.јун планирано је свечано отварање турнира у Доњој Гуштерици на отвореним теренима. Очекује се завршетак турнира истог дана, а на крају дана децу очекује журка. Уколико будемо имали времена, организоваћемо утакмицу свих тренера свих екипа под називом „Олд старс“. Планирано је да се полуфинале и финале одржи 23.јуна, уколико се не заврши турнир предходног дана. У складу са временом, тог истог дана одвешћемо децу на базен и већ у вечерњим сатима се они враћају кући“ казао је Трифић.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон