КосовоНасловна

Деда Мраз из Црне Горе стигао у Ораховац, празнични пакетићи органозације ,,Михољски збор“

Представници организације „Михољски збор“ из Црне Горе, стигли су  у Ораховац где су у склопу акције „Пакетићи за дјечји осмјех“ малишанима у овом месту поделили преве поклоне, пред божићне и новогодишње празнике.

Организација „Михољски збор“ годинама уназад је присутна, како у Ораховцу, тако и у другим местима широм Косова, помажући становницима српских средина. 

Доносили су помоћ различитим манастирима, опремили  четири вртића у околини Грачанице, помагали цркву Светог Николе у Великој Хочи, допремили осам шлепера хране из Црне Горе за Србе на Косову, када су косовске власти забраниле увоз робе из централне Србије. Имали су низ акција којима су помагали људе који тешко живе, како на Косову, тако и широм Црне Горе. Поред тога, доста пута су организовали поклоничка путовања и обиласке манастира.

Један од чланова ове организације Јован Мердовић, изјавио је у Ораховцу, да њихова ће се њихова солидарност са Србима на КиМ, наставити.

„Ми у будућности планирамо неке велике акције. Ту смо за наше свештенство, за нашу цркву, за наш народ на Космету. Све што се дешава нашем народу на Косову и Метохији ми пратимо из Црне Горе. Ту смо да помогнемо и било какав вид помоћи можете да очекујете са наше стране, као народ, као браћа и сестре“, рекао је Јован за Радио Гораждевац.

Поред деце из Ораховца, пакетиће су добила и деца у Великој Хочи, Грачаници и другим местима, а „Михољски збор“ је једна од многих организација које током читаве године, а нарочито око празника обилазе и помажу српским срединама на Косову.

Извор: Радио Гораждевац / ТВ Мост; фото: Радио Гораждевац

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон