КосовоНасловна

Лајчак: Било је мало помака у нормализацији односа, Приштина ће сутра саопштити информацију о суспензији динара

Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је да је било мало помака у нормализацији односа двеју страна, и додао да више нема потребе постављати питање “шта и како треба да се ради“, већ “када“ се наставља дијалог и када ће доћи до нормализације односа.

“Данас сам у Приштини разговарао о нормализацији односа између Косова и Србије, као и о томе колико можемо да постигнемо пре избора. Што се тиче дијалога, прошле године смо имали добре резултате, било је договора о енергетици и призању регистарских таблица, али мало је било помака у нормализацији односа“, рекао је Лајчак након данашњег састанка са председницом тзв. Косова Вјосом Османи.

Лајчак је потврдио подршку ЕУ наставку дијалога Београда и Приштине, и истакао да је потребно што пре да се путем дијалога дође до нормализације.

“Што пре. Желимо да се дијалог настави јер поцес доноси много користи“, рекао је он.

Како преноси портал Косово онлајн, специјални изасланик за дијалог Србије и Косова Мирослав Лајчак изјавио је вечерас новинарима у Приштини да ће косовска влада сутра саопштити информацију у вези уредбе Централне банке, која предвиђа супензију динара.

После сусрета са косовским премијером Аљбином Куртијем, а на питање да ли је косовска влада спремна да одложи одлуку у вези динара, Лајчак је рекао да ће о томе сутра бити саопштена информација.

„Поменули смо питање одлуке Централне банке Косова. Али нећу да будем портпарол косовске владе. Биће информација која ће вам сутра бити саопштена“, рекао је Лајчак.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон