КосовоНасловна

СЛ: Позивамо међународну заједницу да стане у заштиту српског народа на КиМ

У току ноћи између суботе и недеље украден је трактор породици Александра Ђурића, из Осојана, самохраног оца три ћерке, угледног домаћина који живи од пољопривреде и тако опстаје на Косову у Метохији, навела је у саопштењу Српска листа. 

„У име Српске листе изражавамо оштар протест локалним и међународним институцијама које су одговорне за мир и сигурност грађана јер и поред упозорења које смо послали пре неколико дана да се у Метохији спроводи притисак на српске повратнике који су изложени свакодневним провокацијама, чега није изузета ни наша црква, нико од надлежних органа није предузео ниједан корак како би открили одговорне за претходно почињена недела, нити да превентивно делују и спрече нове инциденте и провокације“, стоји у саопштењу СЛ. 

Наводе да се у атмосфери свакодневних притисака на Србе на Косову и Метохији поставља питање где је крај угњетавању српског народа, и где је свест и савест одговорних?

„Још једном позивамо Еулекс, КФОР, али и амбасаде Квинте да у складу са својим ауторитетом стану у заштиту српског народа. Њихово ћутање екстремисти очигледно погрешно тумаче као одобрење, а то је апсолутно неприхватљиво“, истиче се у саопштењу Српске листе.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон