Косово

Мати Харитина: Марицу смо умотали у ћебе и сахранили у дворишту Пећке патријаршије

Игуманија Пећке патријаршије, мати Харитина је за Новости данас, након што је председник Србије Александар Вучић слику српске мученице Марице Мирић са Косова показао на СБ УН, изјавила да су је сахранили у дворишту Пећке патријаршије умотану у ћебе, јер нису имали сандуке.

„Марицу је у манастир донео блаженопочивши митрополит Амфилохије. Он је толико био избезумљен да ништа нисмо смели да га питамо. Била је са мајком, непокретна у колицима. Обешчастили су је и убили пред мајком. Сандук нисмо имали па смо је умотали у ћебе и сахранили у дворишту Пећке патријаршије“, рекла је мати Харитина.

Подсетимо, албански есктремисти те 1999. године су направили страховита разарања и уништења српских насеља и становништва. Једна од већих трагедија десила се породици Мирић.

Наиме, војници ОВК су једину ћерку која је притом била болесна и парализована, прво обешчастили, а потом заклали пред очима њене мајке.

У тадашњим ратним околностима није било могуће обавити сахрану у Белом Пољу где је беснео рат, Амфилохије је Марицу сахранио на гробљу у дворишту Пећке патријаршије.

Ово је само један у низу зверских злочина Албанаца над недужним Србима, на које је данас током седнице СБ УН указао председник Алексаднар Вучић.

Председник Вучић је показао слику и казао да је та „жена била силована неколико пута, а онда заклана“.

Извор: Новости

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон