КосовоНасловна

Миладинов у Прилужју: Трудимо се да нашим присуством дамо српском народу више воље и елана

Помоћица директора Канцеларије за Косово и Метохију Светлана Миладинов посетила је данас вишечлану породицу Радомировић у Прилужју и нагласила да ће држава Србија, као и до сада, учинити све како би живот нашег народа био што бољи и квалитетнији.

„изузетно ми је задовољство што могу да посетим вишечлану породицу Радомировић,  изузетно фина породица, отац, мајка и четворо деце. Донели смо неке поклоне од стране директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића. Циљ наше посете је попричати мало са нашим народом, дати им снагу, мотив и елан нашим присуством да остану и опстану овде“, рекла је Светлана Миладинов, помоћница директора Канцеларије за КиМ.

Према њеним речима стан у коме борави породица Радомировић изграђена је подсредством Канцеларије за Косово и Метохију.

„Јесте мали стан, али пуно значи“, рекла је Миладинов и додала да у породици Радомировић за сада раде отац и мајка, а како је један од синова завршио занат, Канцеларија за КиМ ће се потрудити да, када и остали житељи овог места буду имали бар по једног запосленог, омогућити и најстаријем сину Радомировића да се запосли и допринесе бољем буџету породице.

„Син је тренутно обухваћен пројектом „Моја прва плата“, требало би да почне да ради. Држава Србија води рачуна о томе да наша деца, која су завршила средњу школу, могу да конкуришу и буду запослени“, рекла је Миладинов.

Она је додала да Канцеларија за КиМ води рачуна о српском народу али и неалбанском становништву.

„У овом делу има доста Рома са којима имамо изузетну сарадњу, они су и полазници наших школа у нашем образовном систему“, рекла је Миладинов

Након посете породици Радомировић, Миладинов ће са председником привременог органа имати састанак са директорима школа и попричати са њима о томе шта је потребно да Србија допринесе како би се унапредио образовни систем у овој средини.

„Видећемо како је могуће још помоћи како би наши људи имали жеље и воље да опстану на простору наше АП Косово и Метохија“, поручила је Миладинов.

Отац Љубиша Радомировић истакао је да помоћ Канцеларије за КиМ његовој породици много значи јер, како је рекао, вишечланој породици свака помоћ много значи.

Његова супруга Данијела Миладиновић нагласила је да посао који су добили захваљујући ангажовању Канцеларије за КиМ пружа њеној породици основ за егзистенцију и изразила наду да ће Канцеларија омогућити њеној породици мало већи стамбени простор, јер тренутно ова шесточлана породица живи у једнособном стану.

„Сваки долаза наших људи из Владе Србије, Канцеларије за КиМ овом народу је велика подршка и порука да нису сами и да неко брине о њима и да ће, док год нас има овде, бринути о нама. Радомировићи  теже живе од других породица јер су вишечлана породица и потребно им је више средстава за живот. Трудимо се да им максимално помогнемо“, рекао је Милан Костић, председник Привременог органа општине Вучитрн.

Према његовим речима, у овој години ће бити завршен пројекат запошљавања бар једног члана из свих породица, а следеће године, како се буду отварала радна места, тако ће, по социјалној карти, бити омогућена и друга радна места.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон